söndag 19 augusti 2018

En sommar i Brighton av Lucy Diamond

En mysig feelgood-roman!

Handling: I ett elegant hus nära Brightons strand bor tre hyres- gäster som har mer gemensamt med varandra än vad de vet om... 

Rosa har börjat om sitt liv och arbetar numera med det hon älskar mest av allt: mat. Med en stroppig tonåring får henne snart att tvivla på sina livsval. Georgie har följt med sin pojkvän till Brighton, och är fast besluten att lyckas som journalist. Staden välkomnar till en början Georgia med öppna armar, men det dröjer inte lång tid innan hon hamnar i trubbel. Charlotte kämpar med att komma över en stor sorg, och vill helst av allt bara gömma sig i sin lägenhet. Men Margot, den tjusiga damen som bor på husets högsta våning, har andra planer för Charlotte. 

Samtidigt som dessa tre kvinnor lär känna varandra påbörjas ett helt nytt kapitel i deras liv...


Tre kvinnor med tre olika öden strålar samman i ett hyreshus i Brighton. Den handlar om matlagning, kreativitet, att överleva en sorg, att hitta sig själv för att inte tala om vänskap. Många berörande element med andra ord.

Det som gör att den utmärker sig lite mot andra är att den dels har Brightons härliga miljö. Men också att det är tre personer som den handlar om. Jag har personligen svårt för feelgood-böcker där det går mer ut på att huvudpersonen gör ogenomtänkta saker och hamnar i trubbel. Och så är det för en av huvudpersonerna. Hade boken handlat bara om henne hade jag inte valt att läsa boken. De andra två passar mig mycket bättre där det handlar om att komma över någon förlust eller svek. Men helheten blir väldigt bra det också. Men det som ger mycket variation med tre huvudpersoner gör också att det går rätt fort för varje person. Man kommer dem inte riktigt nära.

Det här gör också att jag gjort klart Sommarbingon för 2018 i rutan En bok om något Brightonlikt.

Boken får betyget 4- av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om feelgood-böcker, jag gillar inte heller när huvudpersonen trasslar till det för sig genom att vara klumpig eller inte berätta saker, så att det ställer till det ännu mer. Däremot tycker jag om feelgood-böcker som har ett djup, så som du beskriver. Något man kan ta till sig och gör att man tänker efter och kanske lär sig något själv också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi verkar vara överens om att vi gillar samma typ av feelgood. :)

      Radera