måndag 14 januari 2019

Återkomsten av Håkan Nesser

Den tredje boken om Van Veeteren!

Handling: En stilla augustimorgon lämnar en påstådd dubbelmördare fängelset. En regnig aprildag året därpå hittas ett stympat människolik i ett dike. Finns det ett samband? Kommissarie Van Veeteren ställs inför ett bisarrt och olyckligt människoöde ? och inför ett fall där alla trådar leder bakåt i tiden och där frågorna om rättvisa och straff verkar alltmer preskriberade. Återkomsten är den tredje boken i Håkan Nessers serie på tio romaner om kommissarie Van Veeteren och hans kolleger vid polisen i Maardam.


Jag tycker om klassiska pusseldeckare och det här är en sådan. Jag tycker mycket om Håkan Nessers böcker och försöker nu beta av Van Veeteren serien. Den här boken kom ut 1995 och den har alltså ett antal år på nacken. Det jag inte gillar med hans böcker är de fiktiva platserna men när det gäller Van Veeteren har jag vant mig.

Tyvärr blev den här inte en favorit. Den var ok och lättlyssnad men kändes samtidigt seg och ja, slutet blev lite annorlunda. Trots det kommer jag fortsätta att lyssna på serien eftersom det är trevligt och avkopplande för det mesta.

Betyget blir en svag trea.

6 kommentarer:

 1. Har van Veeteren serien kvar att lyssna på, tänkte lyssna klart på Barbarotti serien först och jag vill ju också läsa annat emellan, men någon gång så ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker än så länge att Barbarotti är mycket bättre än Van Veeteren. Men det kan nog vara en smakfråga också. Det är trevligt att ha serier att varva med men samtidigt också ta lite nytt då och då, allt efter humör.

   Radera
 2. Ja, några Van Veeteren läste jag för evigheter sedan. Jag gillade Nesser men det är en författare jag inte läst på länge (bortsett från någon novell).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar många av Nessers böcker men favoriterna är Barbarottiserien!

   Radera
 3. Jag har bara läst lite spridda skurar i den här serien, men någon gång så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det samma för mig. Jag kände igen den första boken när jag läste den, och jag vet att jag läst något mer i serien.

   Radera