torsdag 17 juni 2010

Bokfrågornas ABC - bokstaven Ö

Nu är det dags för den sista av Lilla O:s frågerundor som bygger på alfabetet. Det har varit jättekul men rätt svårt på slutet för det blir lätt att man återkommer till vissa favoritböcker där man minns detaljer och kan relatera många frågor till.

1. Berätta om en bok med övernaturliga inslag.

Eftersom Lilla O själv tog upp Johan Theorins böcker om Öland så säger jag istället Nora Roberts böcker. Till exempel de tre böckerna om Systrarna i Clair där den första heter Född ur elden. Där förekommer lite onaturliga väsen.

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig överenskommelse.

I boken No och jag ingår Lou och Lucas någon som känns som en överenskommelse om att fortsätta försöka hjälpa No att komma på fötter.

3. Berätta om en bok som innehåller en rejäl överraskning

Liselott Willéns bok Islekar innehåller en överraskande detalj, eller egentligen flera men det är en som är lite mer speciell.

4. Vilka tre böcker står överst på din önskelista?

Oj, det var svårt. Jag har säkert ett 40-tal böcker i min önskelista och flera i huvudet. Och de jag helst vill läsa nu ligger redan hemma och väntar på att jag ska få tid med dem (bland annat Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld och Majgull Axelssons Is och vatten, vatten och is). Men av de jag inte äger eller har lånat så är det nog nedanstående tre som finns väldigt högt på listan. Mycket för att de fortfarande bara finns som inbundna och därför känns mer önskade att få.

Rennie Airth - Vinterdöd
Amanda Hellberg - Styggelsen
Elly Griffiths - Flickan under jorden

1 kommentar:

  1. Rennie Airth har jag inte läst ännu, men Elly Griffiths är bra! Nora Roberts var väldigt länge sedan. Tack för att du svarat på alla frågor, det har varit kul att läsa!

    SvaraRadera