lördag 7 augusti 2010

Rösterna av Christa von Bernuth

Både jag och min syster blev nyfikna på Christa von Bernuths deckarserie tack vare Boksnoken. Men eftersom den första boken inte är köpbar i bokhandeln för stunden så tog det lite tid för min syster skaffade den.

Rösterna är den första boken om den tyska kriminalkommissarien Mona Seiler. Hon är ensamstående mamma till sonen Lukas men pappan finns mycket där för sonen.

I södra Tyskland mördas läraren Michael Danners hustru brutalt. Han har under många år misshandlat sin hustru men hans elever intygar att han var med dem under tiden. En tid senare mördas ytterligare en person på ett liknande sätt och Mona Seiler får ta hand om det fallet. Efter ett tag inser hon att det finns en kopplingen till Internatet Issing där Michael Danner jobbar och det gäller att jobba snabbt för mördaren fortsätter...

Det är inte ofta jag läser en bok i tysk miljö (senast var i och för sig Boktjuven). Men den här är huvudsakligen en nutida bok till skillnad mot Boktjuven.

Jag har ju hört att det inte alls är så jämställt i Tyskland som i Sverige och Mona Seiler verkar ha det rätt så tufft bland sina manliga kollegor och chefer. Polisyrket i sig är väl inte heller det bästa ur jämställdhetssynpunkt. I alla fall var det en helt lagom deckare i en något annorlunda miljö.

Jag är nyfiken på hennes nästa bok men den finns tyvärr inte att köpa för stunden. Jag får se om jag hittar den begagnad någonstans (eller på biblioteket).

Tillägg: Jag har nu beställt nästa bok Otro.

1 kommentar:

  1. Ojdå, lite svårt att få tag i von Bernuths böcker?
    Jag tyckte också det var kul att läsa dessa böcker som utspelar sej i Tyskland. Annars läser jag mest svenska och engelska kriminalromaner, och någon amerikansk. Men Christa von Bernuths böcker är också helt klart läsvärda.

    SvaraRadera