tisdag 30 augusti 2011

Den som vakar i mörkret av Helene Tursten

En film som blev en bok...

Handling: Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.

En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma sam ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jaktken på mördaren bli desperat.


Som jag förstått det så börjar Den som vakar i mörkret som ett filmsynopsis. Efter det tar den även form som en bok och blir den nionde om Irene Huss. Tyvärr får man mer en känsla av dussin-tvdeckare än något unikt.

Har man läst några böcker om Irene Huss tidigare så känner man väl igen sig. Den här utmärker sig inte på något nämnvärt sätt, tvärt om. Det som är intressant är att få följa Irene Huss och relationerna till mannen, döttrarna och kollegorna. Och det är det enda som gör att jag kommer att läsa nästa bok också.

Boken var i alla fall väldigt lätt att komma in i och blev snabbt utläst men kommer lika snabbt falla ur minnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar