söndag 16 november 2014

Stinas möten av Stina Lundberg Dabrowski

Intressant och underhållande!

Handling: Under sin framgångsrika karriär som journalist har Stina Lundberg Dabrowski fått möjlighet att intervjua många berömda och intressanta personer. Vad tv-tittarna dock aldrig fått se är allt det som hänt bakom kulisserna, dels under det tålamodsprövande arbetet att få intervjuerna till stånd, dels före och efter själva samtalen.

Stinas möten berättar hon på ett personligt sätt om sin nervositet, om det hårda slit och alla långa resor som ligger bakom de populära programmen. Vi får veta hur hon själv upplevde mötena med internationellt kända personer som Hillary Clinton, Leonard Cohen och Nelson Mandela, och kända svenskar som Jan Stenbeck och Ludmila Engquist.
Denna utgåva innehåller även en nyskriven text om Anna Nicole Smith och Nancy Dell'Olio.


Den här boken är en lättsam och periodvis rätt intressant läsning. Någonstans mitt i känner jag att jag blir lite less på att det inte handlar så mycket om personerna hon ska intervjua utan mer om hur besvärligt det var att dels få till intervjun eller resan till personen i fråga. Men som tur vad är inte alla kapitel sådana.

Totalt sett är boken ändå läsvärd. Min syn på Stina Lundberg Dabrowski har nog också ändrats. Mycket för att jag inte funderats så mycket på henne som person utan mer varit imponerad av vilka intervjuer hon lyckats få till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar