söndag 7 augusti 2016

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Så bra men samtidigt så smärtsam...

 Handling: Året är 1986 och Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor, den nya tjejen, hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serierna och en längtan bort.

Även om Eleanor och Park förstår att den första kärleken sällan varar för evigt är de modiga och desperata nog att våga försöka. Mycket kan hända på bara ett skolår.


När jag bara läste om själva handlingen blev jag inte så sugen på boken. Däremot har jag hört massa gott om den.

Och det här var ingen enkel kärlekssaga mellan två ungdomar. Verkligen inte. Den handlar om Park som är accepterad men inte riktigt med i det coola gänget. Men det räcker bra för honom.

Eleanor kommer nyinflyttad och vilsen till skolan. Hon har allt emot sig gällande vad som gäller utseende och klädsel. För att inte tala om sina hemförhållanden...

Någonstans där på bussen hittar Park och Eleanor varandra. Men att Eleanor träffar Park gör inte hennes liv lättare, snarare svårare. Men ändå lättare att stå ut med.

Det gör verkligen ont i mig att läsa den här. Samtidigt är Eleanor och Park så fina. Var för sig och tillsammans. Att läsa om Parks lite mer vanliga hemmaliv lättar upp boken och gör att den känns så verklig.

Många har redan läst och hyllat och jag kan bara hålla med.

2 kommentarer: