fredag 5 augusti 2016

Bokbloggsjerka 5 - 8 augusti 2016

Den här fredagen är jag hemma och har ro att svara på veckans bokbloggsjerka som Annika har.

Frågan lyder så här: "Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något ”semesterläsningstips” att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?"

Semester handlar verkligen om lästid för mig. Det är inte ofta under året jag verkligen får till den där optimala läsron mellan jobb, handling, städning, tjat om läxläsning, skjutsningar till träningar och matcher osv. Bäst för läsningen är när vi hyr en stuga där vi inte känner någon utan bara är tillsammans - bara vi. Nu när sonen börjar bli större leker han med kompisar så mycket det bara går hemma och kvar blir inte så mycket mystid utan mer tjat om läxor och tider.

Så i två år har vi hyrt en stuga eller hus(?) på Öland. Det är perfekt att hyra eftersom vi då bara kan njuta och inte behöver jobba med huset.Vädret har inte varit optimalt men istället läser vi alla och pysslar och åker runt och tittar samt äter gott.

Nu har svärmor flyttat tillbaka till Åland så vi har även varit där några dagar men där får vi inte till riktigt lika mycket lästid eftersom vi är mycket mer sociala där med både släkt och vänner. Det är istället jättetrevligt ur det perspektivet. Dessutom har stugan vi hyr av kompisen en jättefin strand där sonen verkligen kan få bada massor. Och jag kan inte läsa på stranden när det är barn med. Då vill jag ha koll. Men sen kan jag ävenfota solnedgångar och vackra fjärilar vid stranden.
Resorna till och från öarna innebär en hel del biltid vilket jag nyttjar till läsning.

Annars hemma läser jag mer än vanligt men det blandas med allt som behöver göras hemma när man har hus och umgänge.

Böckerna jag läser är allt mellan lättläst, spännande och lite mer krävande. Jag blandar också hyllvärmare, nyinköp och bibliotekslån. Så för min del passar min semester mig utmärkt. Vi fick även vara barnfria några dagar så sonen var på landet med släkten. Gällande boktips har jag läst många bra böcker i sommar så det är svårt att tipsa om några få. Allt handlar om vad man gillar för typ av böcker oftast.

Nu har jag haft min fjärde vecka snart och nästa vecka har jag egentligen semester men kommer jobba en del hemifrån eftersom jag ska resa iväg första arbetsdagen och vara borta till fredagen.

16 kommentarer:

 1. Åh vilka fina bilder! Och det låter som en rätt så härlig semester också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja, den har varit härlig.

   Radera
 2. Öland är helt underbart. Där har jag semestrat ett antal gånger. Att vara ute och fota är avkopplande. Det brukar jag och maken ägna oss åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättevackert där. Och det är mysigt att gå med kameran. Tyvärr har jag lagt av mig lite.

   Radera
 3. Det där med att hyra en stuga någonstans på landet har jag funderat på ibland, tror det skulle passa mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt mysigt att hyra stuga. Då kan man göra lite dagsutflykter med den som utgångspunkt. Och ligga och läsa däremellan :).

   Radera
 4. Öland är fint. låter som en skön semester

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fint och det var en skön semester. :)

   Radera
 5. Jag förstår vad du menar med att det blir mycket läst när man reser iväg och inte kan pyssla om hus och hem, och allt annat som man annars gör hemma. Vi var hemma i sommar, vilket inneburit att jag läst otroligt litet. Men nu hoppas jag att det blir mer läst när skolan snart börjar, jag brukar passa på att läsa när våra barn är på sina aktiviteter och jag måste vänta. Jag ser att du lyssnar på Störst av allt, det blir spännande att läsa vad du tyckte sedan, jag har också läst den och skrev om den i min blogg om du vill jämföra sedan. Underbara foton förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa lästiden är oftast när man är på ett ställe där man inte kan göra mycket annat. Tack!

   Radera