torsdag 4 juni 2020

Väg 9 av Tina Frennstedt

Andra boken i Cold Case-serien!

Handling: En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon. I anslutning till liket upptäcker man en märklig lera som visar sig vara identisk med den som fanns på brottsplatsen utanför Ystad där den unge pianisten Max Lund mördades för 15 år sedan. När kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, även kallad supersnuten, tillsammans med kollegan Marie Erling tittar närmare på fallen hittar hon inga uppenbara kopplingar mellan offren men nyheten startar en kedja av dramatiska händelser på Österlen. Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma misstänka att hennes man inte är den hon trodde att han var. 


För ungefär ett år sen lyssnade jag på den första boken i serien och det var trevligt att följa Tess och Marie och folket kring dem. Här blir det ett trevligt återseende.

Själva brotten är rätt obehagliga och parallellt med utredningen så händer det saker på stationen. Bland annat har Tess fått en ny chef och det blir även en form av invasion. Marie är skild och inte direkt en lycklig frånskild mamma tyvärr. Det sker massa skjutningar i Malmö och det är tufft med resurserna.

Jag önskar så att jag skulle ha älskat den här boken. Jag tyckte om den men jag hade nog lite för stora förväntningar. Jag tyckte det blev för mycket av Tess privatliv och jag har svårt att förstå hennes prioriteringar. Jag förstår definitivt hennes längtan men inte valen hon gör. Beteendet är visserligen väldigt vanligt bland poliser i deckare där jobbet prioriteras över allt annat. Vilket är ok så länge man inte har ansvar för någon annan än en själv och inte behöver tänka på partner, barn eller husdjur.

Men jag kommer definitivt fortsätta med den här serien och den hade ändå mycket som är bra.

Betyget blir en stark trea.

2 kommentarer:

  1. Den där boken har jag tänkt att läsa snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att du kommer att gilla den.

      Radera