tisdag 29 december 2020

Kommande böcker i januari 2021

Ett nytt år och en hel del nya intressanta böcker!

Jag har tidigare läst två böcker av Caroline Säfstrand och läser gärna mer av henne.

Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand

Bokförlaget Forum

Utgivningsdatum: 2021-01-04

En roman om att gå vilse i livet men genom nya vänner, skrivterapeuten Sam och "Klubben för lyckliga slut" hitta tillbaka igen. Eller snarare hitta nya vägar. Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder, Lisbeth inser att hennes liv har stagnerat och Ivy är en person som oroar sig för allt. Dessa tre väldigt olika kvinnor befinner sig alla vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar med inbjudan till skrivkursen "Klubben för lyckliga slut". Utan att de vet om det tar deras liv nu en helt ny riktning. En dag i veckan träffas de i klubben, djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och steg för steg lär de sig att älska, leva och skratta igen. Men kommer de att kunna forma sitt eget lyckliga slut? 



Jag har ännu inte läst något av Harlan Coben men den här skulle kunna bli den första.

Pojken från skogen av Harlan Coben

Bookmark Förlag

Utgivningsdatum: 2021-01-04

Ett barn hittas i skogen på USA:s östkust. Han har överlevt ensam utan mänsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrån. Pojken får namnet Wilde.

30 år senare har Wilde återvänt till skogen där han lever isolerad och utstött från den stad han vuxit upp i. Han har lämnat sin lysande karriär som yrkessoldat och spårningsexpert bakom sig och föredrar ett avskilt liv utan några nära relationer.

Men när en tonårsflicka försvinner spårlöst blir Wilde tillfrågad att använda sina unika färdigheter för att hitta henne. Han tvingas återvända till det samhälle han aldrig passat in i och upptäcker snart att staden och dess makt elit döljer mörka hemligheter som kan förstöra otaliga liv. 

 


Ännu en riktigt spännande bok som det verkar.

Himlen ska gråta blod av Sigbjörn Mostue

Modernista

Utgivningsdatum: 2021-01-05

Den cancersjuke före detta elitsoldaten Even Stubberud ger sig ut på det som är tänkt att vara hans sista uppdrag: Ett förhållandevis rutinmässigt eskorterande av en terrorist till Somalia.
Men flyget från Oslo blir kapat och terroristen fritagen. Kaos uppstår på planet. Och den enda som skulle kunna rädda de 245 passagerarna är en obeväpnad, sjuk man utan flygerfarenhet.
Himlen ska gråta blod är en andlöst spännande thriller om en katastrofal nödsituation.








En bok som verkar kunna vara rätt tänkvärd.

Hoppets tåg av Viola Ardone

Norstedts

Utgivningsdatum: 2021-01-08

Det är efterkrigstid och nöden är stor i det krigshärjade Syditalien. Napolitanska Antonietta är desperat i kampen för brödfödan och sätter sin sjuårige son Amerigo, tillsammans med tusentals andra barn, på ett tåg mot Bologna. Amerigo hamnar hos den ensamstående Derna, vars svåger Alcide får en avgörande roll i Amerigos liv när han tillverkar en fiol åt honom. Allt är annorlunda i Emilia Romagna - språket, människorna, maten - men Amerigo anpassar sig snabbt till de nya levnadsvillkoren, inte minst tack vare musiken.

Men så en dag har det blivit dags att återvända till Neapel. Amerigo ser med nya ögon på smutsen och fattigdomen i Quartiere Spagnuolo och den olyckliga Antonietta. Han gör det han måste göra för att överleva, smyger ombord på ett tåg som tar honom tillbaka till sin fostermor Derna.

Många år senare när Amerigo återvänder till Neapel som en vuxen man och berömd fiollärare konfronteras han med sitt ursprung och det förflutna. Ska han sträcka ut en hjälpande hand till sin bror, som han själv blivit hjälpt en gång? Hur långt sträcker sig en människas skyldigheter gentemot en annan?


Det är alltid lika kul när en finsk deckare slår och den verkar onekligen spännande!

Den trogne läsaren av Max Seeck

Albert Bonniers Förlag

Utgivningsdatum: 2021-01-12

En finsk thriller som utspelar sig under några vintriga dagar i Helsingfors. Kommissarie Jessica Niemi kallas till en tjusig villa där polisen efter ett larm har funnit en kvinna brutalt mördad. Hennes man är en känd författare som just denna kväll är iväg på ett framträdande. På natten när en lokal polis hjälper honom hem råkar de ut för en bilolycka och de två omkommer. Men strax därefter skymtar författaren på en kamerasekvens från tunnelbanan i Helsingfors. Jessica Niemi och hennes kollegor står inför ett mysterium som accelererar allteftersom timmarna går. Vem mördade kvinnan i huset och var är hennes make, författaren?




Jag har ännu bara läst första boken i den här serien och nu kommer den fjärde!

All denna vrede av Cara Hunter

Louise Bäckelin Förlag

Utgivningsdatum: 2021-01-13

En tonårsflicka hittas irrande omkring i utkanterna av Oxford, uppriven och omtumlad. Hon berättar att hon blivit indragen i en bil, att någon dragit en plastpåse över hennes huvud och sedan kört henne till en avskild plats där hon blivit utsatt för övergrepp. Ändå vägrar flickan att anmäla sin förövare.

Kriminalkommissarie Adam Fawley påbörjar en utredning men kommer ingenstans eftersom flickan inte vill samarbeta. Döljer hon något och i så fall vad? Och varför får Adam en känsla av att han har varit med om det här fallet tidigare?

När ytterligare en flicka försvinner har Adam inte längre något val. Om han inte börjar gräva i sitt förflutna, kanske den här flickan inte kommer tillbaka.



En ny deckarserie som utspelar sig i Umeå!

Snöängeln av Anki Edvinsson

Norstedts

Utgivningsdatum: 2021-01-14

En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika.

Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent.



Ännu en bok som delvis utspelar sig under andra världskriget. Trots att jag är rätt mättad så kan jag inte låta bli att intressera mig när det blir en spännande gåta som ska lösas.

Nattens färger av Kristin Fägerskjöld

Louise Bäckelin Förlag

Utgivningsdatum: 2021-01-15

1938. Elsa är nyutexaminerad sjuksköterska i Jönköping. På väg för att besöka sitt föräldrahem strax innan jul, möter hon en ung man och blir blixtförälskad. Tillsammans lämnar de Sverige och rymmer till Paris. Ett år senare är hon höggravid och precis innan hon ska föda barnet överger han henne. Ensam, i ett främmande land under hot om ett världskrig, tvingas Elsa ta ett svårt beslut. När tyskarna ockuperar Frankrike sommaren 1940 har hon inga möjligheter att ta sig hem till Sverige längre, varken med eller utan sin dotter.

1970. Vivianne har vuxit upp med sin mamma Elsa och morbror Gunnar på en gård i Småland. Efter att hennes mamma råkat ut för en olycka och blivit glömsk och förvirrad, har Vivianne börjar tänka allt mer på sina franska rötter som hon fortfarande vet så lite om. När en gammal skolkamrat till henne köper en gård i Normandie, ser Vivianne sin chans att ta reda på mer om sitt förflutna. Ganska snart upptäcker hon att det hennes mamma berättat inte stämmer. Själv minns Vivianne nästan ingenting från tiden i Frankrike. Varför kan hon inte minnas sin barndom och vad var det egentligen som hände när tyskarna retirerade i juli 1944? Hennes morbror tror att hon kan hitta svaren i Elsas gamla dagböcker, som visar sig vara spårlöst försvunna.


Den andra boken i Darwindeckarna! Jag tyckte verkligen om den första boken i serien och ser fram emot den här.

Cyklonvarning av Christina Wahldén

Bokförlaget Forum

Utgivningsdatum: 2021-01-20

Andra delen i en skrämmande aktuell serie som utspelar sig i norra Australien. Det är jul och en våldsam cyklon närmar sig Darwin. Polisen Bluey härjas av minnen från sin barndom, då hans bror dog i katastrofen Tracy på juldagen 1974. Kollegan Jess är rädd att anpassa sig för mycket till poliskårens vita normer. Den svenska konststudenten Greta är mitt uppe i sin nya kärleksrelation. Samtidigt ökar brottsligheten i trakten. Användningen av drogen crystal meth har eskalerat och skördar fler och fler offer. När en ung man hittas ihjälskjuten dras Bluey och Jess in i utredningen. Snart inser de att majoriteten av de drabbade tillhör ursprungsbefolkningen, och medan cyklonen rycker närmare uppdagas en långt mer obehaglig historia än de kunnat ana.

6 kommentarer:

  1. Den trogne läsaren verkar bra :)

    SvaraRadera
  2. Så märkligt. Himlen ska gråta blod måste jag ha missat och då kollade jag ändå speciellt i Modernistas katalog för jag tyckte det var så konstigt att de inte hade något släpp i januari. Eller så var det den jag i brydde mig om... oklart 😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kollade på datumen hos Bokus. Men även Modernista verkar ha det datumet så det är nog mer troligt att det är en av böckerna som valdes bort :-).

      Radera
  3. Kommer hela tiden böcker som man är intresserad av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är både underbart och lite stressande (positiv stress).

      Radera