tisdag 29 juni 2021

Ett väldigt stort hus på landet av Clarie Sandy

En perfekt sommarbok!

Handling: Att hyra hus tillsammans på sommaren är ett mysigt sätt att umgås - eller? Claire Sandys nya charmiga feelgoodroman tar oss med på en semester vi sent ska glömma.

Under en lång, het sommar i Devon delar tre familjer ett väldigt stort hus på landet. Familjen Herrera består av två trötta föräldrar, tre gnälliga barn och en promiskuös hund. Sedan har vi familjen Little: han är stenrik (trots två skilsmässor och fem ungar), hon är en skönhet, men kanske är receptet på ett lyckligt äktenskap något mer komplicerat än så. Sist ut är familjen Brown, som verkar märkligt nervösa i sällskap med andra människor, men ännu mer med varandra.

Vid poolen blommar ny vänskap, vid Agaspisen börjar irritationen sjuda. Hemliga förälskelser tar form och hemliga cigaretter smusslas undan av tonåringarna, medan de vuxna börjar förlora hämningarna med hjälp av litervis av vitt vin - och kanske blir de lite för ärliga?

Evie Herreras har tagit på sig mammarollen i sällskapet, men hon har något att berätta. Något som skulle kunna förändra allt i hennes familj. Men kommer någon annan att hinna före? 

Tre familjer hyr ett hus tillsammans under några sommarveckor. Två av familjerna var planerade och den sista kom med i sista stund då de hoppade in för en annan familj. Det här är tre väldigt olika familjer med helt olika bakgrund och erfarenheter. Men de bor i samma område och har barn i ungefär samma åldrar.  

Huvudpersonen är till stor del Evie som är mamma i familjen Herrera. Hon är nog den person som också är lättast att identifiera sig med förutom att hon har tre barn och är hemmafru till skillnad från mig som har en rätt lugn tonåring (än så länge) och jobbar heltid. Till en början blir det rätt rörigt för det är många att hålla reda på. Men de är alla så olika så det går rätt bra och klarar jag inte namnet så framgår det av sammanhanget. 

Egentligen är det här en bok som innehåller lite för mycket av allt och därför inte får ett högre betyg. Den har många människor, den händer väldigt mycket saker inklusive ett mysterium. Det verkar förekomma otrohet hos flera även om allt kanske inte är som det verkar. Det finns en del tragik men också en hel del skämt och skratt. Så den är väldigt underhållande och jag ville veta hur det skulle gå. Men det är ingen bok som kommer hänga kvar alls utan det handlar helt om att njuta där och då.

Betyg 3+ av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar