lördag 11 december 2021

Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy

En irländsk julfeelgood!

Handling: Det har gått sexton år sedan Asta lämnade Irland med ett krossat hjärta och ett barn i magen. Tillsammans med dottern Kitty trivs Asta bra i London men när hennes chef, den snygga tidningsmogulen Conan, vill att hon undersöker en gråtande madonnastaty i sin gamla hemby tvingas hon plötsligt möta sitt förflutna. Astas snabbvisit i Tobercree förlängs oväntat av en vinterstorm, när hela byn blir insnöad. Samtidigt som julafton närmar sig med stormsteg måste Asta försöka ta reda på sanningen bakom den gråtande madonnan, och samtidigt återknyta kontakten med sin excentriska familj. Dessutom lyckas hon stifta bekantskap med den mystiska Jake, samtidigt som Conans mejl blir allt mer flirtiga. Men går det ens att tina upp ett hjärta som varit fruset i så många år?

Asta bor i London med sin dotter. Hon har slitit för sin tillvaro men ändå haft det bra tack vare sin bästa vän och dennes dotter samt sin chef som gjort att hon klarat sig ekonomiskt trots sin ungdom och som ensamstående mamma. Men trots att hon dejtar så får hon bara inte till det med någon man. 

Plötsligt börjar en madonna gråta i Astas hemby och hon skickas dit av sin chef för att klura ut hemligheten. För visst är det så att en madonna inte kan gråta? Det gör också att hon tvingas möta sin släkt för första gången sen hon flydde därifrån som tonåring och gravid. 

Här blir boken som de flesta feelgood som rör Irland. Det är många släktingar och starka viljor. En hel del kärlek också även om den döljs väl av kommentarer som inte alltid känns särskilt kärleksfulla. Dessutom finns det ett mysterium att lösa - och mystisk man som väcker något i henne. Inte blir det lättare av att hennes chef plötsligt inser att han saknar henne mer än väntat. 

Jag klickar inte helt med den här boken. Den har egentligen både sorg och glädje och jag behöver ju lite mörker i feelgood som väger upp mot allt mysigt och kärleken som ofta kommer mot slutet. Jag tycker det är jobbigt när Asta ska agera journalist och snoka. Jag tycker att saker i hennes bakgrund får passera lite för lätt och jag får inte helt till kemin mellan henne och Jake. Det känns mer som att Jakes hemlighet får mer plats än hennes vilket känns fel. 

Slutbetyget blir en svag trea.

2 kommentarer:

  1. Jag har varit lite nyfiken på den här boken, men jag tror att det gick över nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, sorry. Men jag tror inte du och jag är de som uppskattar den här mest.

      Radera