onsdag 27 april 2022

Städerskan av Nita Prose

En varm spänningsroman med en annorlunda kvinna!

Handling: Molly arbetar som städerska på det anrika Regency Hotell. Hon är exceptionell på sitt jobb, men har desto svårare i kontakten med andra människor. Mollys kära mormor har nyss gått bort, dessutom lyckades en så kallad pojkvän lura av Molly och mormor alla deras sparpengar. Så Molly mår inte speciellt bra, verkligen inte. När Molly ska städa i affärsmannen Charles Blacks svit hittar hon honom död i sängen...

Molly Gray är en rätt annorlunda kvinna och hon påminner dels om karaktären i Hur mår fröken Furukura (en japansk bok) eller kanske som Saga i tv-serien Bron.

Den här boken började jag först att lyssna på men kände att det passade bättre att läsa den. Jag led lite för mycket när ett antal människor började utnyttja Molly mot hennes bättre vetande. Och då är det av någon anledning jobbigare att lyssna för min del. Molly har det verkligen inte lätt eftersom hon blivit avlurad sina pengar och hennes mormor är borta. Och ännu värre blir det när hon hittar en död gäst på hotellet och när polisen börjar intressera sig rätt mycket för henne. Men när det är som tuffast så visar det sig att Molly kanske inte riktigt är så ensam som hon trodde. 

Det här är en bok som både fick mig att lida och att le. Och jag kände att det kunde vara rätt befriande med Mollys uppriktighet. Den här boken blev lite av en pusseldeckare också och där saker inte riktigt visade sig vara helt som jag trodde vilket enbart är positivt. Många har hyllat boken och ja, jag tyckte om den. Men kanske inte riktigt så mycket som många andra.

Betyg 3,5 av 5. 

2 kommentarer:

  1. Den här boken har jag sett typ överallt den senaste tiden och av någon anledning så har jag blivit nyfiken. Det kan bero på den gröna färgen 🙂 En Saga-karaktär är för övrigt alltid intressant, men jag kommer inte att köpa boken i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lite samma här. Jag blev nyfiken på när den kom och sen har den kontinuerligt synts på bloggar och ännu mer på Instagram. Jag hade tänkt läsa den som e-bok men den kom bara som ljudbok (åtminstone som helt nysläppt). Jag gjorde ett försök med ljudboken men lånade sen ett väldigt nytt och fint ex. från biblioteket istället. Men även på min lilla ort så var jag inte den enda som ville läsa den utan det var en kö. Så de har lyckats med marknadsföringen här!

      Radera