torsdag 29 december 2022

Det låsta rummet av Elly Griffiths

Den fjortonde delen i serien om Ruth Galloway!

Handling: Coronapandemin har stängt ner Storbritannien och Ruth och dottern Kate isolerar sig i stugan i Norfolk. Deras enda sällskap är den vänliga grannen Zoe - till dess Nelson bryter mot karantänsreglerna. Han ber om hjälp med utredningen av en rad misstänkta självmord med kopplingar till en arkeologisk fyndplats. Snart inser han att Ruths granne Zoe är misstänkt lik en kvinna som stod åtalad för mord några år tidigare. Men den kvinnan hette Dawn. Vem är hon och utgör hon någon fara för Ruth?

Uppläsare: Angela Kovács

I den här boken kastas man verkligen tillbaka till pandemins början. Men där blir betydligt mer restriktivt kring hur man får visas ute än hur vi hade det i Sverige. Så det ger en speciell känsla att lyssna på osäkerheten där i början. Hur viktiga nyheterna var och rädslan för att något skulle hända med folk omkring oss.

I den här boken drivs inte handlingen så mycket av brottet utan mer av Corona och allt som händer däromkring. Samtidigt så finns det misstänkta självmord som de undersöker och där Ruth för en gångs skull inte är direkt delaktig. 

Jag njuter av att lyssna på boken och den här handlar väldigt mycket om både Ruth, människorna runt henne och ett brott. Men det blir allvarligare när personer dör av Covid och där en i Ruths närhet blir svårt sjuk och utgången är oviss. 

Det här blev en bok som jag mer eller mindre sträcklyssnade på när jag kunde. Så den hör till en av dem som verkligen engagerade mig.

Betyg 4+.

2 kommentarer:

  1. Denna fick jag i julklapp och den är med i min Finish That Series-utmaning nästa år. Så den kommer faktiskt att bli läst redan då 😲

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det är lite jobbigt att vara i fas i en serie. Men du har en bra bok att se fram emot.

      Radera