tisdag 13 december 2022

Skuggläge av Kristina Ohlsson

Tredje delen i Strindbergsserien!

Handling: Sommaren står i blom, havet glittrar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men så rullar plötsligt dimman in, och samtidigt skakas idyllen av att en man hittas hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödsfallet väcker snabbt misstankar hos kriminalinspektören Maria Martinsson och hennes kollegor inom polisen. Vem är mannen och vad har fört honom till Hovenäset?

Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem på Hovenäset.

Dömdes verkligen rätt gärningsman den gången? Och hur långt är de som vill att det förflutnas hemligheter ska få vara i fred beredda att gå? 

Uppläsare: Ludvig Josephson

Den här serien hör till en av mina favoritserier med sin mysiga miljö och personer jag gärna återkommer till. Dessutom är vädret väldigt annorlunda mot vädret här just nu med snö och blåst till skillnad från bokens sommarvärme och båtåkande. Runt August och Maria finns några av de vanliga karaktärerna som August gamla kompis men nu också Birger som gärna dyker upp lite hur som haver. Han känns som en klassisk karaktär som hör hemma på en liten ort.

Serien har också bytt uppläsare från Martin Wallström till Ludvig Josephson. Det känns lite konstigt den första stunden men jag vänjer mig snabbt med den nya uppläsaren och tänker inte alls på det efter ett tag. 

I den här boken hittas en man död och det blir snabbt tydligt att han blev mördad. Maria och hennes kollega Ray-Ray får en rejäl utmaning tillsammans med sina andra kollegor. Samtidigt jobbar August vidare med sin second-handbutik och precis som tidigare så befinner han sig ibland på rätt ställe och ibland på fel ställe vid en viss tidpunkt. 

Parallellt med August och Maria så får vi följa lite andra personer som har kopplingar till det som händer på Hovernäset. Men hur de är kopplade till fallet är inte så tydligt till en början. Och ska vi äntligen få svar på vad som hände när Lydia Broman mördades? 

Tyvärr kom boken nyligen ut vilket innebär att jag kommer få vänta rätt länge på nästa del. 

Betyget blir 4 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar