lördag 28 oktober 2023

Den sista djävulen att dö av Richard Osman

Den fjärde delen om Torsdagsmordklubben!

Handling: Det är annandag jul och ett farligt paket smugglas utmed den brittiska kusten. När paketet råkar försvinna utbryter kaos. Antalet döda ökar oroväckande, bland annat en person som är nära knuten till våra kära pensionärer i Torsdagsmordklubben. Den till synes oknäckbara gåtan måste lösas innan någon i klubben riskerar sitt liv.

Torsdagsmordklubben tycks stå inför sin mest dödsföraktande motståndare hittills. Tiden rinner ut och en mördare är på väg mot Coopers Chase. Har turen slutligen vänt för vännerna i Torsdagsmordklubben? Och vem blir den sista djävulen att dö?

Uppläsare: Cecilia Nilsson

Det är härligt att återse gänget i Torsdagsmordklubben i Coopers Chase. Och efter att ha lyssnat på alla böckerna hittills så märker jag uppläsarens små skillnader i hur hon framställer personerna i dialoger gör att jag direkt förstår vem som pratar. De har alla sina speciella personligheter, alltså själva järngänget (Elisabeth, Joyce, Ron och Ibrahim). Sen har ju kretsen runt dem ökats allt mer.

I den här boken får vi återse en karaktär från en tidigare bok (Stephens vän) som hamnar i en knivig situation vilket leder till hans död. När Torsdagsmordklubben hör talas om mordet så lägger de det mesta åt sidan för att hitta mördaren. Att knark cirkulerar runt är helt sekundärt. 

När jag lyssnar på boken så förundras jag än en gång över hur lättsinnigt det känns med vissa mord. Mord på människor som utför hemska handlingar. Även om vi får träffa på dem lite innan så berörs jag inte alls. Däremot sker en annan händelse som berör väldigt mycket mer och får livet att verka så mycket mer skört.

Jag lyssnar verkligen inte på den här boken för själva kriminalfallen utan för att få hänga med gänget här. Det är skillnad i deras mentalitet när de vet att de kan dö när som helst. Samtidigt händer det ju så mycket kring dem just på grund av fallen. Så det blir ju ändå lite att människorna och brotten går hand i hand. Men just brott kring knark (även om det inte var så enkelt) är inte något jag helst läser om.

"Tyvärr" så kom den här boken rätt nyligen vilket kommer leda till att jag får vänta länge på nästa. Och jag lär längta efter den.

Betyget blir 4 av 5!

2 kommentarer:

  1. Jag längtar också efter nästa del!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det jobbigaste med att ligga i fas i en serie. :)

      Radera