tisdag 19 december 2023

Nödvändigt ont av Maria Adolfsson

Den sjätte delen om Doggerland!

Handling: Julen närmar sig när den excentriske konstnären Raymond Osse försvinner hemifrån i vredesmod. Karen Eiken Friis får i uppdrag att hålla kontakt med de anhöriga i avvaktan på att en formell efterlysning kan göras. Uppdraget visar sig påfrestande i flera avseenden, och långsamt börjar hon misstänka att försvinnandet inte varit frivilligt. Samtidigt får Karens syster Helena ett brev som både förbryllar och förskräcker.

Uppläsare: Angela Kovács

Den här serien hör till en av mina favoriter. Jag gillar att följa Karen, hennes familj och vännerna runt henne. Och arbetet på polisstationen.

Den här utspelar sig väldigt lämpligt i december (som det är här nu). Karen och hennes familj förbereder sig för julen samtidigt som en lite äldre konstnär försvinner. Karen är den som får i uppdrag att börja undersöka försvinnandet lite diskret innan det blir ett formellt rapporterat försvinnande. 

Å ena sidan är det en vanlig Doggerland-deckare med allt som händer runt Karen. Men själva försvinnandet blir lite av en isolerad deckare där det under stora delar är ett fokus på konstnärens egna familj med ex-fruar, barn och flickvän. Samtidigt är konstnären känd bland många och retar ibland upp folk med sina porträtt. 

Det blir lite udda med den fiktiva platsen Doggerland men jag skulle väldigt gärna besöka stället!

Betyget blir en fyra av fem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar