lördag 7 juli 2012

Flimmer av Anne Holt och Even Holt

En deckare med medicinsk touch.

Handling: Hjärtspecialisten Sara Zuckerman behärskar avancerade ingrepp till fullo. Trots en god prognos dör ändå en av hennes patienter två dagar efter genomförd operation. 

Kort därefter dör ytterligare en patient. Det visar sig att det lilla chip hjärtstartaren som opererats in i patienterna har varit infekterat av ett datavirus. Någon har medvetet manipulerat den digitala tekniken. 

Stora ekonomiska värden står på spel och det framgångsrika amerikanska företaget Mercury Medical, liksom dess grundare och ägare Otto Schultz, ställs inför en annalkande katastrof

Anne Holt hör till en av mina favoritförfattare, i synnerhet de med Ingvar Stubö och Inger Johanne Vik men den här vill sig inte riktigt för mig,, kanske för att jag inte haft den totala läsron på grund av det varit rörigt på jobbet. Men med det menar jag inte att den här är dålig. Min invändning är mer att den innehåller lite för mycket ämnen där informationen nästan blir som små föreläsningar. Det blir helt enkelt lite för mycket information och för lite handling för mig. Dessutom figurerar det rätt många personer i boken och nu så här efteråt känner jag att jag inte föll tillräckligt mycket för något för att riktigt bry mig om dem.

Däremot är historien väldigt intressant i sig och som systemutvecklare kunde jag lätt ta till mig informationen som läkaren och ingenjören Ola Farmen förmedlar till Sara Zuckerman om bland annat algoritmer. Jag fick även lära mig en del om aktiemarknaden som var nytt för mig.

Om Anne Holt och Even Holt skulle komma ut med någon ny bok som de skrivit ihop så skulle jag med väldigt stor sannolikhet läsa den - trots att jag inte föll totalt för den här.

Uppläsning: Torsten Wahlund är uppläsare och gör som vanligt ett utmärkt jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar