onsdag 18 juli 2012

Ett litet snedsprång av Denise Rudberg

En lånebok som faktiskt gav mersmak!

Handling: Marianne Jidhoff, 55, är åklagarsekreterare och nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor och man behöver någon man kan lita på. 

När en finansman blir brutalt mördad utanför sin våning på Östermalm får Marianne, tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn, ta sig an fallet. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier. 

Jag har länge undvikit den här boken och inte trott att den var något för mig. Och jag hade delvis rätt. Som deckare är den ingen höjdare. Jag får lite samma känsla som när jag läst Katerina Janouchs böcker som är bra på många sätt men där deckargåtan i sig mest känns in-slängd för att få sälja under kategorin deckare. Riktigt träffande är Annika Koldenius inlägg om Deckaren - den nya chick-litten.

Att jag nu omgående vill läsa fortsättningen beror helt på att jag tyckte huvudpersonen Marianne Jidhoff var underbar och att jag vill se hur hon utvecklas. Det jag däremot förundrades över var den enorma mängd otrohet som figurerade bland paren i boken. Med tanke på titeln så är det kanske inte så konstigt om det fick vara en röd tråd i boken.

Sen kände jag en skön längtan efter en Stockholmsdag, att gå runt i fina gallerior och äta gott. Och innan semestern är slut ska jag ha gjort det med min kära syster. 

Boken finns att låna som e-bok tillsammans med fortsättningen så snart kommer min e-bokläsare laddas med del två.

2 kommentarer:

  1. Lycko dig som har tvåan kvar! Själv väntar jag på trean... Undra när den kommer?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Boklusen: Jag läste ut tvåan idag och ser också fram emot trean. De tar slut alldeles för fort.

      Radera