lördag 7 juli 2012

Syskonmakaren av Lisa Jewell

En riktigt bra chic-lit!

Handling: Lydia är både rik och framgångsrik, men lever ensamt och isolerat. Tills hon en dag får ett brev om att hennes far inte var den hon trodde hon är istället dotter till en spermadonator. Och hon har okända syskon! Ska Lydia våga sträcka sig ut ur sin bubbla och ta kontakt med sina syskon? Kanske vågar hon till och med ta reda på vad som egentligen hände när hon var tre år och hennes mamma försvann? 

Den här är nog en av de bättre chic-lit jag läst. Den har äntligen kommit ut som pocket och jag läste många hyllningar när den kom som inbunden. Så lite orolig var jag att den inte skulle motsvara förväntningarna men jag blev inte besviken.

Vi får följa Lydia och några av henne biologiska släktingar i deras helt olika liv. Av helt olika skäl behöver de få veta sitt ursprung och tillslut vågar de ta steget. Det som gör den till en chic-lit är att man vet att i det stora hela så kommer allt gå bra (för de flesta). De kommer att vara helare och visare. Samtidigt möter de en hel del sorg och problem under tiden tillsammans med kärlek och glädje.

Så vill man ha en chic-lit som är lite mer av det mesta och som berör så ska man välja den här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar