tisdag 10 juli 2012

Kärlekens olika villkor av Farahad Zama

Fortsättningen på mr Alis äktenskapsbyrå!

Handling: Mr Alis äktenskapsbyrå blomstrar, nya kunder besöker ständigt Mr Ali för att finna lämpliga makar och byråns sekreterare Aruna är lyckligt nygift. Dessutom spirar kärleken mellan Mr Alis son Rehman och den vackra tv-journalisten Usha. 
När Ushas pappa får reda på att hans dotter dejtar en muslim och Mr och Mrs Ali upptäcker att deras son dejtar en icke-muslim börjar molnen förmörka himlen över Vizag i södra Indien. Kan Usha och Rehmans kärlek övervinna familjernas motvilja och starka påtryckningar?
Och hur länge kommer Arunas lycka bestå när hennes illvilliga svägerska Mani flyttar in?Den här påminner en hel del om Damernas detektivbyrå (precis som första boken) men utspelar sig i Indien. I den här boken har fokus flyttats från Mr Ali till hans son Rehman och till hans sekreterare Aruna som båda har kärleksproblem av helt olika art. Precis som i förra boken är stämningen på många sätt varm och mysig och man anar värmen, de saftiga frukterna och väldoftande maten.

Men även här lurar också många problem som beror på Indiens långa historia och traditioner tillsammans med alla olika religioner. Här finns den hinduiska änkan som enligt traditionen inte får gifta om sig och som i vissa fall anses föra otur med sig, svärdottern som har det tufft hemma när svägerskan flyttar hem igen, en hindu och en musli som blir kära och så vidare. Även andra samhällsproblem nämns som bönders villkor.

Totalintrycket är att det är en på många sätt lättläst och mysig bok med annorlunda miljö men med ett allvar i bakgrunden.

2 kommentarer:

  1. Ett boktips att spara till en ledig dag.

    SvaraRadera
  2. Viktoria: Ja, den var trevlig att läsa men börja gärna med den första.

    SvaraRadera