måndag 3 augusti 2009

Vinbär och vemod

I lördags sträckläste jag vinbär och vemod (fristående fortsättning på Smultron och svek) och vid ett mot söndagsnatten var den utläst. Det betyder att den är väldigt lättläst, engagerande och uppiggande. Man lever sig in i relationerna och känner med dem. Det jag tycker är det största minuset är att den är lite väl tydlig. Det går inte att misstolka deras känslor. Men precis som i förra blev jag väldigt sugen på italiensk mat.

Från Adlibris:
Det är höst, en vemodig stämning har lägrat sig över Östersund. Men bortom vemodet slumrar hoppfullheten. Ett år efter starten går Liselotte Pontis resebyrå lysande. Tillsammans med sin man Mario och barnen beslutar hon sig för att börja ett nytt liv i en elegant villa på Frösön utanför stan. Ett liv som för alltid ska radera ut lögnerna och sveken som nästan splittrade familjen.

Men medan Liselottes tillvaro ljusnar händer det oroande saker i hennes övriga familj. Brodern Håkan kämpar mot ensamheten efter separationen. Systern Linda har svårt att finna sig tillrätta i barndomsstaden efter utlandskarriären. Och föräldrarna Anita och Börje, som alltid visat upp en lycklig fasad, står oskyddade då livet de byggt upp sakta krackelerar?

Hos några i Liselottes familj gror drömmar om kärlek, en kärlek lika lysande som sommarens vinbär. Allt som krävs för att den ska spira kan vara ett mejl, eller varför inte en kurs i italienska?

Vinbär och vemod är en charmig och underhållande berättelse om drömmar och svikna förhoppningar, men också om oväntad lycka och vad som kan hända om man finner sin inre röst.

Vinbär och vemod är den andra fristående delen i romanserien familjen kring La Stella. Även den första delen Smultron och svek finns utgiven i Månpocket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar