lördag 15 augusti 2009

Never let me go

Never let med go av Kazou Ishiguro är en lite annorlunda roman som verkar rätt normal först men som visar sig vara något helt annat.

Boken handlar om Kathy som är bokens huvudperson och hennes närmaste kompisar Ruth och Tommy. De växer upp på ett isolerat internat på den engelska landsbygden och verkar även fått bo där från födseln. Allt eftersom boken framskrider förstår man att det här inte handlar om några vanliga barn. De blir undervisade men det verkar inte vara enligt den vanliga skolplanen. Bland annat läggs mycket fokus på teckning/konst.

Ishiguro har ett väldigt behagligt sätt att skriva på vilket gör att texten flyter och är intressant. Berättarstilen är lite speciell med många tillbakablickar som återberättar olika skeenden.

Boken handlar huvudsakligen om relationen mellan de tre, kloning samt hur stor påverkan ens uppväxt har till hur man reagerar på olika saker. Jag tycker boken till stora delar var bra men den lämnar en obehaglig eftersmak efter sig och en del funderingar - obehagliga funderingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar