söndag 2 maj 2010

Schamanen av Giles Blunt

Det här är ytterligare en bok av Giles Blund som handlar om polisen John Cardinal.

Handling: En ung, rödhårig kvinna blir skjuten i huvudet, men överlever. Hon har dock inga minnen av själva händelsen. Kort därpå hittas en knarkhandlare brutalt mördad. John Cardinal och Lise Delorme vid Algonquinpolisen anar ett samband mellan dåden, trots att det till en början verkar otroligt. Spåren pekar mot en indiansk schaman. Han verkar ha övertagit makten i knarkhandeln med hjälp av åkallade andar. Men andarna kräver gentjänster i form av mänskliga offer.

Sakta men säkert återfår den unga skottskadade kvinna minnet och det står snart klart att hon inte är så oskyldig trots allt. Men Cardinal och Delorme måste finna svaren på alla gåtor- innan andarna kräver ytterligare ett offer...

Det tog lite tid innan jag kom in i den här boken. Dessutom handlade det mycket om den så kallade schamanen vilket jag inte tyckte var så intressant men å andra sidan gjorde det boken trovärdig.

Som vanligt handlade det även om Cardinals familjeliv som inte brukar vara okomplicerat och även i den här boken får Cardinal brottas med sin frus sjukdom.

Som helhet var boken bra men kanske lite väl blodig på sina ställen.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte också att den här var lite väl blodig, och det är den bok jag har gillat minst av Giles Blunt.

  SvaraRadera
 2. Jag känner att jag är lite mättad på Giles Blunt för stunden. Men han är bra!

  SvaraRadera
 3. Mmm, håller med. Tyckte om honom, men sedan jag hittade Lee Childs böcker är det de jag läser i stället.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst/lyssnat på några Lee Child men de är inte helt i min smak. Däremot älskar min syster dem så vill jag läsa dem så går det alltid att låna av henne.

  SvaraRadera