söndag 19 september 2010

Tack och adjö Marian Keyes?

Jag har läst många av Marian Keyes böcker (men inte alla) men den här fick jag verkligen kämpa för att komma igenom.

Handling: Fyra kvinnor. En vansinnigt förtjusande man. En mörk hemlighet binder dem samman.

Denna gång har hon skrivit en oemotståndlig, knivskarp och underhållande men också mörk och omskakande berättelse om en man, en förtjusande sådan, som ska gifta sig med sin utvalda, men som har lämnat en rad försmådda, förbrukade - och förnedrade kvinnor efter sig. Men dessa kvinnor har fått nog nu. De beslutar sig för att sätta stopp för hans hänsynslösa framfart.

Fyra kvinnor som har haft svagheten att falla för samma förtjusande man.

Ett stundande bröllop, och en kommande katastrof.

Tillsammans är de fyra kvinnorna starka nog att förhindra den.


En stor nackdel med att beställa böcker över internet är jag ofta missar att se hur tjocka de är och det går inte heller att se hur stor text boken har. Inte för att det är något fel på tjocka böcker men jag vill ändå väga tjockleken mot intresset av att läsa boken. När jag nu fick hem en mycket tjock pocketbok på 734 sidor med minimal text så sjönk mitt mod. Jag hade tänkt mig att Marian Keyes bok skulle vara som en skön paus med lite lagom allvar.

De fyra kvinnorna (där två var tvillingsystrar) skulle hon kunnat skriva tre böcker om istället. Den gemensamma nämnaren tog inte så stor plats utom mot slutet (och att det såklart var han som fått dem att må dåligt under olika lång tid).

Det fanns en hel del intressanta inslag men det var för mycket om dem alla och deras familjer och deras kompisgäng... I de jag läst tidigare och där huvudpersonerna var flera så har de åtminstone varit kompisar eller systrar etc och det har inte varit så många fler runt omkring som tagit stor plats.

Jag är i alla fall glad att jag kom igenom den och jag kommer tänka mig för både en och två och tre gånger innan jag inhandlar en ny Marian Keyes.

3 kommentarer:

  1. Det var länge sen jag läste något av Marian Keyes, och den här boken tror jag faktiskt att jag hoppar över...

    SvaraRadera
  2. Boksnoken: Det gör du helt rätt i!

    SvaraRadera
  3. Jag blev också oerhört besviken och denna gjorde att jag bröt den gamla vanan att alltid läsa Keyes nya...

    SvaraRadera