fredag 12 april 2013

Bokbloggsjerka 12 - 15 april

Idag är det fredag igen och Annika har återigen en spännande fråga där jag också ser fram emot att läsa övrigas svar. Frågan är:

Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

Den senaste riktiga blandvändaren som jag läste var Sandmannen av Lars Kepler, den fjärde i serien. Den var fruktansvärt spännande och jag drömde till och med mardrömmar om den.

En bok som många redan läst och som jag bara var tvungen att snabbt läsa ut var En man som heter Ove av Fredrik Backman. Jag kan faktiskt tänka mig att läsa om den någon gång.

Den frusna trädgården av Kristin Hannah hade jag också väldigt svårt att släppa med alla känslostormar och även lite historia.

En annan deckare var Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen, den tredje boken i serien. Jag ser fram emot hans nya som precis kommit ut.

Nattens cirkus av Erin Morgenstern handlar om magi och kärlek och en cirkus jag gärna hade velat besöka. Trots att jag inte är något jättefan av cirkusar så hade jag definitivt velat besöka den här.

Jag avslutar med Roslund & Hellströms Edward Finnigans upprättelse som var väldigt intressant och lite annorlunda deckare. De har alltid intressanta ämnen och den här var lite ovanlig för att vara en svensk deckare.

Nu är lunchen slut och jag måste återgå till jobbet. Idag blev det att blogga istället för att prata med kollegorna eftersom jag jobbar hemifrån idag. På måndag kommer alla jobbsaker ha blivit flyttade till en helt annan byggnad och vi har även fått lite nya kollegor.

18 kommentarer:

 1. Håller med dig om Night Circus, jag hade också gärna velat besöka Erin Morgensterns cirkus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade varit en riktigt härlig upplevelse!

   Radera
 2. Ja Jussi Adler-Olsens böcker är superbra tycker jag och speciellt Flaskpost.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla hans böcker har något speciellt. Men hittills är Flaskpost favoriten.

   Radera
 3. Morgensterns cirkus var helt klart imponerande och det fanns stunder då man verkligen önskade att den fanns på riktigt :) Som helhet var jag dock inte överdrivet imponerad av boken men hennes beskrivningar av cirkusen var onekligen fantastiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ditt inlägg om boken och jag håller med om att huvudpersonerna inte var de som lyfte boken mest utan jag föll mer för flera av de andra.

   Radera
 4. En man som heter Ove älskade jag, men jag tvingade mig att dra ut lite på läsandet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ut den på nyårsafton och skyndade mig så jag kunde få med den bland årets bästa. Dessutom var den så bra att jag kunde inte sluta även om jag velat :-).

   Radera
 5. Det här låter ju bra, både din 1, 2, 3 och 4 finns i hyllan :) Edward Finnigans upprättelse var verkligen en riktigt bra bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, då har du mycket bra att se fram emot!

   Radera
 6. En man som heter Ove vill jag läsa snart, jag följer Backmans blogg så böckerna av honom känns som måsten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också börjat följa hans blogg :-). Bara du inte fått för höga förväntningar på boken nu. Det är ju alltid en risk när många har hyllat den.

   Radera
 7. Ja Edwart Finnigans upprättelse var otroligt bra. Keplers böcker och En man som heter Ove står i bokhyllan och väntar på att bli lästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du en hel del spännande och bra böcker framför dig.

   Radera
 8. Flaskpost från P ligger just nu och väntar på mig, ropar rätt högt faktiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här jerkan får flera böckerna att ropa ännu högre. Jag valde ut en bok att börja läsa igår men ändrade mig under dagen och för att under kvällen vela mellan ytterligare några. Jag får se vilken det blir i slutändan.

   Radera
 9. Många bra böcker du tipsar om. En man som heter Ove är jag nyfiken på, får ta och kolla in den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra och jag kan definitivt rekommendera En man som heter Ove.

   Radera