lördag 6 april 2013

Bokbloggsjerka 5 - 8 april

Nu är det helg igen och och en ny bokbloggsjerka finns hos Annika. Den här gången är frågan:

Hur ser den ultimata lässtunden ut för dig?

Eftersom jag bor i hus med sambo och sexårig son så handlar inte mina bästa lässtunder om var jag är i huset utan mer hur. De bästa stunderna är när jag får läsa ostört utan stresskänsla helt enkelt. Nu i vardagen får jag till de bästa stunderna i sängen under en ledig morgon då sambon går upp med sonen.

Men om jag tänker tillbaka på vilka stunder som varit mest minnesvärda så är det ändå lite var som också spelar in. För vissa böcker blir extra minnesvärda då jag läst dem under en resa då jag befunnit mig i bil, båt eller flyg.

Mitt första minne är från barndomen då jag läste Kitty och den talande roboten under en mycket gungig båtfärd från Gotland till Nynäshamn. Min bror mådde så illa så han spydde men jag satt helt nedsjunken i min bok.

Ett annat minne är när jag och sambon flög hem efter en vecka i Tunisien och jag läste Vad jag älskade av Siri Hustvedt och jag fick kämpa med gråten eftersom boken grep mig så mycket.

Ett tredje minne är boken Systrar emellan av Kristin Hannah som jag läste när jag och sambon hade en ledig helg (då jag fyllde jämna år) och vi bilade runt. Det gjorde nog den boken extra bra. Sambon gillar att köra bil och jag gillar att sitta bredvid och läsa!

8 kommentarer:

 1. Det är mysigt att läsa när man är på resande fot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det. Och det blir lite extra minnesvärt.

   Radera
 2. För mig hade det aldrig funkat att läsa när sambon kör. Han hade helt enkelt pratat sönder läsningen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag inser att det blir lite problematiskt då. Sambon och jag pratar en del men eftersom han har tinnitus så tycker han det är lite jobbigt att prata i bilen ibland plus att han gärna sitter och funderar över livet medan han kör :-).

   Radera
 3. Jag läser oxå när jag reser, men i en bil eller buss funkar det inte, då blir jag åksjuk direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft tur och blir sällan åksjuk.

   Radera
 4. Håller med, resor ger ofta optimala lässtunder och extra fina minnen till både bok och resa :D

  SvaraRadera