lördag 22 augusti 2015

De öde fälten av Elly Griffiths

Den sjunde boken om Ruth Galloway.

Handling: Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget - med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.

Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?


Den här delen var ungefär som böckerna om Ruth Galloway brukar vara. Det är lite kärleksbestyr eller snarare lite mer än vanligt om jag ska vara ärlig och det är inte bara Ruth som är i farten. Det är lite lik och då både gamla och betydligt mer färska och sen lite mystik och ren forskning.

Som helhet tyckte jag om den här boken och även om det som vanligt slutar med att Ruth hamnar i fara så blev jag inte lika irriterad som jag brukar. Nu kanske jag avslöjar för mycket men i den här serien skulle det vara mer förvånande om hon inte hamnade i fara.

Boken var perfekt att läsa nu när jobbet är igång igen och semesterns pigghet har försvunnit. För att inte tala om att lästiden krympt rejält.

6 kommentarer:

 1. Jag får nog ta och önska mig denna i julklapp, ha den måste jag ju, men jag ska ju helst inte köpa några nya böcker... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som det kan bli en perfekt julklapp i så fall!

   Radera
 2. Gillar också hennes böcker och kom precis på att jag glömt att skriva på bloggen om denna. Får bli ett inlägg framöver.

  SvaraRadera