tisdag 25 augusti 2015

Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart

En prisbelönt ungdomsbok!

Handling: Sjuttonåriga Cadence Sinclair Eastmans berättelse tar sin början före den femtonde sommaren. Somrarna tillbringar den förmögna familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Cadence älskar tillvaron på ön och framförallt älskar hon Lögnarna, som familjen kallar den sammansvetsade kvartetten bestående av Cadence, hennes kusiner Johnny och Mirren och Gat. Gat, Cadences stora kärlek.

Den femtonde sommaren händer något. Något som hon absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av en fruktansvärt smärtsam, kronisk huvudvärk som hon måste medicineras för. Men vad var det egentligen som hände?


Boken börjar med att beskriva denna vackra och framgångsrika släkt där det är så viktigt med att alltid visa en snygg fasad utåt. Fokus ligger på Cadence som råkat ut för något under hennes femtonde sommar på släktens ö där familjerna samlas. 

Boken hoppar mellan nutid och dåtid där dåtid närmar sig det som orsakat hennes minneslucka. Sakta närmar hon sig vad som faktiskt hände. Samtidigt får läsarna se hur släktens skavanker växer fram och att det inte bara är en idyll som finns där på ön. 

Det här är en bok som jag inte vill skriva för mycket om eftersom man inte ska veta så mycket om den för att verkligen kunna njuta. 

4 kommentarer:

 1. Jag har också precis läst denna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ser jag fram emot att läsa ditt inlägg sen om den boken :-).

   Radera
 2. Har också läst och blivit överraskad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade många olika teorier men blev ändå överraskad.

   Radera