måndag 21 oktober 2019

Kommande böcker i november 2019

Det är verkligen skillnad i hur många böcker som släpps per månad. Den här månaden verkar vara rätt begränsad men det känns helt ok!

Den här boken har många längtat efter!

Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen
Albert Bonniers Förlag

Avdelning Q är tillbaka! I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia.

Utgivningsdatum: 2019-11-05











Den här boken kan nog mycket väl passa mig.

Där kärleken bor av Agnès Ledig
Bokförlaget Forum


Ett brev betyder så mycket! Njutbar fransk feelgoodroman där sorg och smärta samsas med kärlek och hopp. Anaëlle är författare och skriver till en åklagare i researcharbetet inför sin nya bok. Hervé har tröttnat på sin inrutade tillvaro och svarar nyfiket på brevet. Det är inledningen till en brevväxling som med tiden blir allt djupare och mer laddad, och Anaëlle anförtror honom om olyckan som förändrade hennes liv. När hon så tar hjälp av snickaren Thomas för att renovera sitt hus är Anaëlle med om ännu ett omvälvande möte, men i verkliga livet den här gången. Båda har varit med om svårigheter och de finner en sorts gemenskap. Men det är inte alltid lika enkelt att öppna sig i verkligheten som i ett brev.

Utgivningsdatum: 2019-11-06








Jag dras ofta till böcker där det handlar om att hitta sig själv vilket den här verkar vara (hoppas jag). Oavsett verkar den intressant.

Kärlek utan manus av Owen Nicholls
Louise Bäckelin Förlag

Året är 2012 och Nick älskar Ellie. Han älskar henne lika mycket som han älskar sitt jobb som biografmaskinist, så när hon en dag säger att hon inte känner likadant rasar hela hans värld ihop.

Nick försöker tänka sig tillbaka till när de först träffades, men minnena är lika romantiserade som de Hollywood-kärlekssagor han avgudar. Han hemsöks av hennes leende, deras privata skämt, och av hur allting bara föll på plats när de träffades.

Nu, fyra år senare, står han i stället oförstående och lamslagen av att Ellie lämnar honom. Han kollar konstant mobilen i hopp om att hon tagit kontakt, skriver utkast på meddelanden som aldrig skickas och tröstar sig med Hal Ashbys filmer. Vad menade hon egentligen med att hennes känslor förändrats? Kan de någonsin ta sig tillbaka till den där perfekta natten 2008?

Men Nick kommer snart lära sig att kärlek i verkligheten kanske är ännu bättre än kärlek på film.

Utgivningsdatum: 2019-11-06



Ja, bara miljön i sig är ju lockande. Och att testa på en ny serie är aldrig fel!

Ut ur skuggorna av G. R. Halliday
Modernista

Sextonåriga Robert kommer hem sent. Utan ett ord till sin pappa går han upp till sitt sovrum. Det var sista gången Robert sågs vid liv.
En kropp hittas på det skotska höglandets kust. Kriminalkommissarie Monica Kennedy står vid offret i det vackra, avlägsna landskapet. Hennes instinkt säger att fallet inte kommer att börja och sluta med ett enskilt dödsfall. Samtidigt är den Inverness-baserade socialarbetaren Michael Bach oroad över en av sina klienter vars sista korrespondens var ett enda SMS; Nichol Morgan har saknats i sju dagar.
Monica står inför utmaningen att fånga en mördare som minutiöst har betraktat och inväntat sitt offer, Michael fortsätter desperat att söka efter Nichol, innan mördaren kräver en till person om livet.
Ut ur skuggorna är den första boken om kriminalkommissarien Monica Kennedy.

Utgivningsdatum: 2019-11-08




Jag har inte läst Brudslöjan som är första boken i serien om Vargön än men blir lite nyfiken här.

Älvdansen av Kamilla Oresvärd
Bokfabriken

VEM KIDNAPPADE ELSA?

Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön. När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.

ÄLVDANSEN är den andra fristående delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter.

Utgivningsdatum: 2019-11-12


Det här är en debut som verkar intressant.

Ljuset under ytan av Stefan Stridh
Louise Bäckelin Förlag


Skuggorna har förföljt Hanna Mårlind i över tjugo år. Ända sedan den där stormiga eftermiddagen ute i skärgården, den som splittrade hennes familj och brände fast bilder i hennes huvud som hon varken lyckas återkalla eller lägga bakom sig.

Minnena har förföljt Hanna till världstoppen i simhopp och sedan utför igen när karriären dalade. Att bli mamma till Olivia har inte förändrat någonting, och den enda utvägen tycks leda rakt in i det mörker hon så länge försökt fly ifrån.

John Haeger lämnade Norrland för tjänsten som polis i huvudstaden. Och för kärleken. Ingenting blev som han tänkt sig, men när larmet går ut över polisradion den här natten ska allt förändras.

Snart är John indragen i ett fall som trotsar allt förstånd. Vanliga, ostraffade människor förföljer en före detta elitidrottare. Det finns inga synbara kopplingar, inga motiv. Ändå tycks de göra vad som helst för att ta livet av henne.

Stefan Stridh har arbetat som tv-producent i närmare tjugo år, huvudsakligen med underhållning och kriminaldokumentärer. Ljuset under ytan är hans debutroman.

Utgivningsdatum: 2019-11-12



Jag har ännu inte läst något av Michel Bussi men de verkar rejält spännande!

Tiden dödar långsamt av Michel Bussi
Bokförlaget Polaris

Sommaren 1989, Korsika. Luften dallrar av hetta i den lilla semesterbyn som 15-åriga Clotilde och hennes familj, som har starka band till ön, besöker varje år. Men denna gång slutar semestern i tragedi när bilen de färdas i på en serpentinväg mellan berg och hav plötsligt sladdar och kraschar i en ravin. Clotilde är enda överlevande. 27 år senare återvänder hon till Korsika med sin man och tonårsdotter för att till slut försöka gå vidare efter tragedin. Men allt ställs på ända när hon får ett brev från sin mamma som Clotilde själv sett dö i bilolyckan. Vem är det som ligger bakom breven? Clotilde börjar göra efterforskningar, men även om hennes korsiska ursprung öppnar dörrar på ön ser vissa invånare helst att de förblir stängda. Hon upptäcker snabbt att det ligger mer bakom dödsolyckan än hon trott. Kan hennes mamma trots allt vara vid liv?Michel Bussi (f 1965) är statsvetare och professor i geografi vid universitetet i Rouen. Han är en av de mest lästa författaren i Frankrike. På svenska finns även romanerna Trollsländan och Svarta näckrosor.

Utgivningsdatum: 2019-11-14



Vissa av Kristin Hannahs böcker kan vara riktigt bra. Den här testar jag gärna på.

Himmel över Alaska av Kristin Hannah
Albert Bonniers Förlag

I "Himmel över Alaska" visar Kristin Hannah åter att hon är en mästare på att skildra komplicerade mänskliga relationer, denna gång på en lika storslagen som utmanande plats. Det blir inte första gången trettonåriga Leni flyttar när hennes impulsive pappa bestämmer att familjen ska bosätta sig i Alaska. Han vill att de ska göra ett nytt försök på ett nytt ställe, för att försöka få ordning på allt. Också Leni hoppas att tillvaron ska bli bättre i den ärvda stugan i vildmarken - så mycket stormigare kan det i alla fall inte bli. Den första tiden verkar lovande. Men när vintern kommer sänker mörkret sig över familjen. "Himmel över Alaska" är en berättelse om att växa upp under hårda prövningar, men också om att hitta hem och om kärleken som övervinner allt.

Utgivningsdatum: 2019-11-15





Det här verkar vara en fortsättning på boken Historien om Arthur Truluv som jag nu blev sporrad att börja lyssna på.

Nattens Mirakel av Elizabeth Berg
Printz


En ljuvlig roman om oväntad vänskap, gemenskap och om hur små gester av godhet kan förändra ett liv. Lucille Howard börjar bli gammal, men hon håller sig sysselsatt. Inspirerad av sin käre bortgångne vän Arthur Truluv har hon börjat hålla bakningskurser hemma i köket, där hon delar med sig av de hemliga recepten till sin klassiska Southern Yellow cake, de perfekta småkakorna och andra livsviktiga sötsaker. Kurserna har blivit så populära att hon anställt Iris, som är ny i staden, som assistent. Iris kan inte baka, men hon behöver jobbet för att slippa tänka på ett stort beslut hon bittert ångrar att hon tog. När en ny familj flyttar in i huset bredvid, och tragedin slår till, kliver Lucille in och tar hand om familjens son, Lincoln. Men Lincolns föräldrar är inte de enda i staden som går en osäker framtid till mötes Nattens mirakel är en hjärtevärmande roman som påminner oss om att de människor vi lär oss att älska inte alltid är just de vi förväntade oss.

Utgivningsdatum: 2019-11-18


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar