söndag 31 oktober 2021

Skärseld av Tina Frennstedt

Tredje boken i serien Cold Case!

Handling: En mordbrännare sätter skräck i de boende på Österlen. På offrens utbrända hus hittar polisen siffror som man tror förövaren målat dit, och en överlevande kvinnas berättelse ger kriminalinspektör Tess Hjalmarsson en flashback till ett fall hon misslyckats med i början av sin karriär. Tillsammans med kollegan Marie Erling och profileraren Carsten Morris jagar Tess en gärningsman besatt av hämndbegär. Snart hotas även Tess egen trygghet tillsammans med den nya kärleken i huset på Österlen. Det förflutna har kommit ikapp henne och hon själv verkar stå på mordbrännarens lista. 

Uppläsare: Mirja Turestedt

Det blev ett trevligt återseende av kriminalinspektör Tess Hjalmarsson i den tredje boken. Det känns som att hon har landat rätt bra i livet även om det finns den del oro runt om.

Den här gången blir det fokus på en mordbrännare som härjar. Ett brott som jag tycker är oerhört obehagligt. Visserligen är väl alla brott det men just eld känns så oerhört farligt. Tess är också extra synlig just nu eftersom hon är med i ett tv-program och där hon uttalar sig om brott. Det gör att hon får lite extra uppmärksamhet på lite olika sätt. Här slits hon också mellan sina cold case och saker som sker i nutid.

Vid Tess sida finns Marie som är väldigt rak och uppfriskande men som jag troligtvis skulle ha svårt för om jag verkligen behövde umgås med henne. Jag gillar visserligen när man är rak men det finns gränser. Sen finns profileraren Carsten Morris där i bakgrunden och honom ser jag gärna mer av. 

Boken är spännande och vissa saker är väldigt förutsägbara och några är lite överraskande. Sen finns det även inslag där Tess och hennes partner (inte Marie) känns väldigt naiva trots att de är poliser. Men det är ju inget ovanligt i deckare. 

Som helhet är det här en väldigt trevlig serie som jag definitivt kommer att fortsätta med.

Betyg 4 av 5.

2 kommentarer:

  1. Jag har den första boken oläst i hyllan och där har den stått ett bra tag nu. Egentligen är jag jättenyfiken på den, men det hjälper uppenbarligen inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte lätt. Jag har för mig att den här och Doggerland-serien började ungefär samtidigt och de är i mina ögon ungefär lika bra. Men den har du ju inte heller läst enligt vad jag kunde se :).

      Radera