söndag 27 november 2022

Kommande böcker i december 2022

Jag har fullt med olästa böcker hemma (känns det som) så det känns bra att det var betydligt färre nyheter den här månaden. Som det oftast är i december. 

Först ut är en norsk feelgood!

Petra Pettersens perfekta plan av Lene Lauritsen Kjølner

Boknöje

Antal sidor:  370

Utgivningsdatum: 2022-12-05

Petra Pettersen arbetar i en bokhandel. Hon är gift med Einar, fiskare på Hvasser, och har två utflugna döttrar. Livet är tryggt och förutsägbart, men ganska tråkigt. Petra har en dröm. Hon vill arbeta med något inom konst, men vad - Plötsligt får hon sitt Eureka-ögonblick. Att det inträffar precis efter att hon har bakat den traditionella engelska julkakan och förlorar arbetet i bokhandeln, och precis innan Einar börjar intressera sig för träning, är en tillfällighet. Precis när Petra tänker att ödet är hårt, dyker ett hopp upp. Men Petras perfekta plan är absolut inte perfekt. För är den snygge advokaten verkligen en bra man? Och är det så taktiskt att gå på en matlagningskurs där man skär upp vildsvin precis före jul? Vad vet hon egentligen om döttrarnas liv? Ett möte i en vinkällare kan vara nyckeln till Petras komplicerade plan. Eller inte? Kanske det är invigningen av tant Berthas läckra julkaka som gör susen?Här kommer den fjortonde delen i serien om Ruth Galloway som jag alltid längtar efter.

Det låsta rummet av Elly Griffiths

Bokförlaget Forum

Antal sidor: 322

Utgivningsdatum: 2022-12-08

Coronapandemin har stängt ner Storbritannien och Ruth och dottern Kate isolerar sig i stugan i Norfolk. Deras enda sällskap är den vänliga grannen Zoe - till dess Nelson bryter mot karantänsreglerna. Han ber om hjälp med utredningen av en rad misstänkta självmord med kopplingar till en arkeologisk fyndplats. Snart inser han att Ruths granne Zoe är misstänkt lik en kvinna som stod åtalad för mord några år tidigare. Men den kvinnan hette Dawn. Ledtrådarna för Nelson allt närmare Zoe. Men innan han har lösningen försvinner hon, Ruth och Kate spårlöst. Nelson inleder en förtvivlad jakt för att hitta dem innan det är för sent. Den här känns sorglig men intressant!

På ett ögonblick av Suzanne Redfearn

Bokförlaget NoNa

Antal sidor: 400

Utgivningsdatum: 2022-12-27

Livet är över på ett ögonblick för sextonåriga Finn Miller när hon och tio andra personer störtar rakt nerför ett berg i en fruktansvärd bilolycka. I gränslandet mellan liv och död ser Finn hjälplöst på när de hon älskar kämpar för sina liv.

De överlevande måste fatta omöjliga beslut och plågas i efterhand av sorg och ånger på grund av sina val. Finn kan inte släppa taget utan vakar över dem, medan de försöker återgå till sina liv. Hennes pappa Jack vill hämnas på den enda person han kan ge skulden förutom sig själv. Mo, hennes bästa vän, söker modigt efter sanningen när berättelsen om vad som hände förvanskas. Finns syster Chloe känner av hennes närvaro och längtar efter att förenas med henne. Deras mamma Ann räddade alla men förföljs av dåligt samvete för de val hon gjorde. Finn måste ge sig av, men hur kan hon göra det när livet har slagits i spillror för hennes familj?

På ett ögonblick är en gripande roman om kärlekens kraft, familjens betydelse och att gå vidare även när det verkar helt omöjligt.


Den här känns som en feelgood i min smak.

Liv Brooks nya liv av Alexandra Potter

Bokförlaget NoNa

Antal sidor: 480

Utgivningsdatum: 2022-12-27

Liv Brooks liv har vänts upp och ned. Nyligen skild och osäker på hur hennes framtid kommer att se ut väljer hon att byta sitt ordnade liv i London mot Yorkshires vilda natur. Hon är fast besluten att få en nystart, men att börja om är svårare än hon tror och hon känner sig både vilsen och ensam. Lite på impuls bestämmer sig Liv för att adoptera den gamla hunden Harry som sällskap och med ens blir tillvaron i Yorkshire lite ljusare.

Liv upptäcker snart att hon inte är den enda i byn som behöver en nystart i livet. Under hennes och Harrys dagliga promenader runt byn stöter de på Valentine, en äldre man som lider av ensamhet, Stanley, en liten rädd pojke som gömmer sig bakom trädgårdsgrinden, och tonåriga Maya som är arg på allt och alla.

När vänskapen gror börjar livet i den lilla byn långsamt förändras.

4 kommentarer:

 1. Det skiljer bara på en enda bok den här månaden 🙂 Elly Griffiths bok står mycket högt upp på min önskelista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite kul men samtidigt inte konstigt med så få vanliga böcker. Och ja, Elly Griffiths står högt upp här också. :)

   Radera

 2. På ett ögonblick låter väldigt intressant! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte också det. Det känns som den kan gripa tag om en.

   Radera