söndag 19 mars 2023

Snälla bli min av Iris Lindholm

Första delen i serien Ålandsmorden!

Handling: Jessica åker till Åland för att besöka sin familj men försvinner spårlöst efter en fest. Några dagar senare hittas hon mördad i ett träsk i skogen. Kort därpå mördas ytterligare en kvinna som varit på samma fest.

På Agnes frisersalong Curl me crazy skvallras det friskt om morden. Trots att hon egentligen har fullt upp med sin påstridiga mamma, sin emotionella kollega och ett trassligt kärleksliv fascineras Agnes av historierna hon hör om morden. Plötsligt finner hon sig indragen i jakten på en seriemördare...

Uppläsare: Gunilla Leining

Iris Lindholms bok är en av dessa böcker som bara ges ut som ljud eller e-bok. I alla fall till en början och trenden lär öka eftersom försäljningen av pappersböcker och inbundna i synnerhet minskar allt mer. Jag tror att det var därför som jag missade boken när den kom. 

I alla fall så är det här en rätt tunn/kort bok (4 h och 4 minuter som ljudbok) och som utspelar sig på Åland vilket är väldigt trevligt. Vi får främst följa Agnes som jobbar som frisör i Mariehamn och som fångar upp en hel del skvaller från sina kunder. Vi får också följa några andra människor som är mer kopplade till Jessica som är tjejen som försvinner spårlöst från en fest.

Det här är i mina ögon mer en form av feelgood än deckare. Även om boken handlar om mord och lite polisarbete så handlar den ännu mer om frisören Agnes, hennes kunder och hennes kärleksliv.

Boken passar perfekt som ljudbok och är ett trevligt tidsfördriv. Jag ser dessutom flera av miljöerna framför mig eftersom jag varit en del på Åland. Men att den är så tunn och handlar om så många olika människor gör att det är svårt att bli gripen av den. Och Agnes sätt att hantera sina relationer gör att jag inte blir så imponerad av henne heller. Förhoppningsvis blir det bättre i kommande böcker.

Betyget blir en trea. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar