tisdag 14 mars 2023

Kulan som inte träffade av Richard Osman

Tredje delen i serien om Torsdagsmordklubben!

Handling: Det är en vanlig torsdag, om det nu finns vanliga dagar för gänget i Torsdagsmordklubben, när de blir indragna i förvecklingarna kring två mord som skett med tio års mellanrum. Elizabeth har dessutom ett besök som tvingar henne att välja mellan att döda eller bli dödad.

Medan pensionärerna i Torsdagsmordklubben finner nya vänner i en tv-stjärna, skumma pengatvättare och en före detta KGB-agent kämpar de för att hindra mördaren från att slå till igen...

Uppläsare: Cecilia Nilsson

Jag tycker verkligen om den här deckarserien. Jag myser till stor del under lyssnandet eftersom gänget här är så härliga att följa. Ibland blir det rätt befriande med dessa äldre personer och deras sätt att resonera. De agerar ibland utan någon direkt rädsla eftersom de vet att döden lurar runt hörnet oavsett. Men det gäller inte alltid eller alla vilket förra boken var ett bevis på.

I den tredje delen letar gänget efter ett nytt gammalt mord som de vill undersöka lite närmare. Ett fall som för dem till tv-världen. Parallellt blir Elizabeth indraget i något som sätter henne i en väldigt svår situation. Vi får följa vårt vanliga gäng och även en karaktär från förra boken vilket kanske inte var helt väntat. Och det blir spännande att se om några av de nya här fortsätter till nästa bok. Det är inte helt omöjligt. 

Förutom att de är mysdeckare så sker ändå ett antal mord i serien. Och en av sidokaraktärerna försvinner allt mer in i demensen vilket också är jobbigt att följa och ger en del allvar till serien. Men gänget kämpar vidare mycket tack vare utmaningarna de antar och humorn och vänskapen dem emellan. 

Betyg 4+ av 5.

2 kommentarer: