lördag 29 april 2023

Tillbaka till Stoningham av Kristan Higgins

En fin bok om relationer!

Handling: Familjen Frost är en klassisk amerikansk familj. Barb och John har varit gifta i nästa femtio år. De har två döttrar - Juliet och Sadie - som båda är älskade men väldigt olika. Men när John får en stroke faller familjen Frosts värld samman likt ett korthus.

Vildsjälen Sadie bestämmer sig för att lämna sitt liv som konstnär i New York, och bege sig tillbaka till Stoningham, den lilla kuststaden någon timme bort. Hon har alltid varit närmast sin pappa, och det blir hennes ansvar att ta hand om honom efter stroken. I Stoningham bor systern Juliet kvar. Hon är framgångsrik arkitekt, gift med en charmerande brittisk man och har två ljuvliga döttrar. Ändå tillbringar hon en stor del av sin tid med att gömma sig i garderoben med panikattacker. Som tur är har hon mamma Barb till stöd - och Barb har alltid haft Juliet som favorit.

Jag har läst/lyssnat på två av författarens tidigare böcker (Hem till Scupper Island och På andra sidan Hudson River) och ville gärna fortsätta med hennes böcker. 

Boken är på 402 sidor så den har fått ligga till sig lite. Nu ville jag ha en lättläst men ändå en förhoppningsvis bra feelgood och valde den här. Vi får följa de två systrarna Juliet och Sadie som lever två väldigt olika liv. Och de är ungefär så olika man kan bli. Juliet är mamman Barbs favorit medan Sadie blev pappa Johns. När Barb och John varit gifta i ca 50 år så får John plötsligt en stroke. 

Kvinnorna i familjen samlas nu kring John och behöver hantera både gamla och nya problem eller konflikter. Samtidigt som de båda döttrarna undrar var deras liv ska ta vägen. 

Jag har verkligen tyckt om Kristan Higgins förra böcker men det är något med den här som gör att det inte alls flyter på lika bra. Jag kan inte säga om det är boken eller mitt liv just nu som gör att det går trögt. Troligtvis lite av båda. Det tar för lång tid för mig innan jag verkligen är inne i boken och jag har svårt att känna helt för karaktärerna under första halvan. Det betyder inte att boken är dålig, bara att den inte levde upp till mina förväntningar helt efter de tidigare böckerna. 

Betyget blir 3+ av 5 här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar