fredag 31 juli 2009

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer är en riktig myspysbok men som ändå innehåller en del allvar och tragik. Jag hade svårt att släppa den och läste klart den väldigt snabbt. Slutet var kanske inte det bästa men ändå rätt givet.

Från Adlibris:
Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar