fredag 31 juli 2009

Kackerlackorna

Jag köpte Kackerlackorna av Jo Nesbø för länge sedan men kan bara konstatera att jag är klar med den här typen av deckare/thrillers. Jag orkar inte med tragiska alkoliserade poliser som mot alla odds och hårda fysiska slag klarar av att lösa fallet (jag kan lätt se den här filmatiserad som en hård actionthriller).

Från Adlibris:
En politisk skandal hotar när Norges ambassadör i Thailand hittas mördad på ett motellrum. Att statsministerns nära vän har foton på nakna småpojkar i sin portfölj får inte komma till allmän kännedom. På UD i Oslo vill man snabbt tysta ner mordet och i samråd med polisen skickas Harry Hole till Bangkok för att på ett diskret sätt hitta den skyldige. Väl på plats i den myllrande storstaden kämpar Harry för att vänja sig vid hettan, trafiken och ett liv utan alkohol.

För varje dag klarnar mystiken kring mordet allt mer det är något oroväckande som pågår i den norska kolonin i landet. Ljusskygga personer vill hindra att sanningen ska komma fram och Harry förstår att han måste vara allt annat än diplomatisk för att lösa fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar