torsdag 30 juli 2009

Marie Hermansons bok Svampkungens son

I vår familj brukar sambon gilla början av boken bäst medan jag har ofta lite svårt att komma igång men ju mer jag läser och intresserar mig för karaktärerna desto bättre gillar jag ofta boken. Men här var det tvärt om att jag gillade början av boken bäst. Början innehöll sköna beskrivningar om en far och hans son och deras liv medan andra halvan blev rätt klyschig.


Från Adlibris: Han växer upp i skuggan av sin blomstrande far - den berömde svampexperten som har en sådan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför någon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han själv får hålla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur häftklamrarna och nålar upp på väggen. Och när fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

Men när svampkungens son för första gången i vuxen ålder söker upp sin mor på hennes ö på västkusten förvandlas hela hans liv - nästan som i sagan. Till sin förvåning märker han att han inte är rädd för havet och han upplever den sällsamma känslan av att vara ny för sig själv. Och han hittar fram till en ung kvinna som han många gånger sett och ändå inte sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar