fredag 31 juli 2009

Livets aviga och räta

Igår läste jag ut Livets aviga och räta av Kate Jacobs. En mycket bra bok med två stora fel (gällande mitt exemplar). Framsidan är förskräcklig och texten var minimal (pocketbok).

Nu menar jag inte så bra så att den borde vinna massa priser men en myspysbok som innehåller ett antal relationer, en bok som man inte vet exakt hur den ska sluta och där alla inte lever lyckliga resten av sitt liv. Man får helt enkelt följa ett gäng kvinnor (och lite av två män) under en period och få del av deras glädje, stöd till varandra när livet inte riktigt går som man tänkt sig. Visst finns det småbitar man kan störa sig på men som helhet är den ändå mycket bra.

Från Adlibris: Fredagskvällarna i de flotta kvarteren på Manhattan är till för att sticka och skvallra. I garnaffären Walker & Dotter träffas Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören K.C. som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till - Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären.

När vardagen trasslar till sig och livet tar en oväntad vändning upptäcker Georgia betydelsen av att ha vänner som stöttar och ställer upp när det behövs. Och det är inte bara hennes liv som kommer att påverkas av fredagskvällarna på Walker & Dotter...

Livets aviga och räta är en varm roman om kvinnors vänskap. Julia Roberts har köpt filmrättigheterna och kommer även att spela en av huvudrollerna i filmen som beräknas ha premiär 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar