fredag 31 juli 2009

Huset på Arlozorovgatan

Ett så enkelt och klassiskt upplägg som ändå blir så pass bra. Jag gillar den här boken, ger den betyget 3+ eller 4- av 5 möjliga. Den är annorlunda men ändå inte då man kan relatera till människorna men miljön är ny för en. Upplägget är som sagt klassiskt med ett gäng personer som bor i samma hus och stöter på varandra.



Från Adlibris: Följ med hem till Nathan och träffa hans grannar i huset på Arlozorovgatan i Tel Aviv! Här bor Assaf, en berömd författare tillsammans med sin vackra fru Leah. Assaf tror att de har ett perfekt äktenskap, men tycker verkligen Leah det? Sedan har vi Yisraela, änkan från Etiopien som tjugo år efter makens död fortfarande låter honom styra sitt liv. I samma hus bor även Yair, den misslyckade poeten. Och så har vi Nathan själv, som i sin ständiga iver att träffa en tjej råkar ut för de mest dråpliga situationer. I denna fartfyllda historia kommer de boende att korsa varandras stigar; i trappuppgången, på stranden och i sina lägenheter. Och, inget att hymla om - det förekommer störande ljud om nätterna. Men den egentliga frågan är: Vem mördade Haim Arlozorov?


Huset på Arlozorovgatan utspelar sig i Tel Aviv och är en spännande och frispråkig debutroman av Simon Kudrischoff, med ena foten i Sverige och den andra i Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar