lördag 8 december 2012

Nådastöt av Louise Penny

En mysig deckare!

Handling: Det är jul i Three Pines, och den lilla byn ligger under ett täcke av snö. Allt är vackert som ett vykort tills ett skrik ekar genom den kalla luften. CC de Poitiers hittas död vid en curlingmatch, dödad av en elchock.
När den lokala polisen inte vet hur man ska gå vidare med mordet kallas den erfarne kommissarie Armand Gamache återigen till byn. När han börjar nysta i den döda kvinnans förflutna upptäcker han en mörk historia, fylld av hemligheter och fiender. Nästan alla i den lilla byn tyckte illa om de Poitiers och hade både motiv och möjlighet att döda henne. Samtidigt inser Gamache att han har egna fiender högt uppsatta inom polisväsendet som gör allt för att motarbeta honom.

Uppläsare: Thomas Bolme

Jag tycker otroligt mycket om den här lugna deckaren och kommissarie Gamache och flertalet av invånarna i byn Three Pines. Jag skulle gärna flytta dit när jag blir lite äldre och få vara med på ett hörn.

Det här är den andra boken och jag hoppas verkligen att Louse Penny fortsätter skriva om byn och kommissarie Gamache men eftersom hon lämnar vissa lösa trådar kvar kring ett annat fall så är jag väldigt övertygad om att det kommer mer.

Jag tycker om det blandade persongalleriet och tryggheten man finner i kommissarie Gamache. Att även han tvivlar i vissa stunder gör honom bara mer mänsklig.

Trots att jag även gillar deckare med fart i så uppskattar jag även den här varianten mycket där det inte är några blodiga hemska detaljer och att man löser fallet genom att prata med folk.

Som uppläsare är Thomas Bolme helt ok men ingen favorit.

2 kommentarer:

  1. Det verkar vara en bra bok. Hälsningar Ann-Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den! Men börja med den första i serien.

      Radera