tisdag 25 december 2012

Gisslan av Lee Child

Spännande!

Handling: De var i Chicago. Mitt i staden, på en myllrande gata i starkt solsken, en måndag vid lunchtid, den sista juni. Hela situationen hade uppstått på några sekunder. Det hade hänt på ett sätt som aldrig skulle ha kunnat koreograferas.

Plötsligt stod Jack Reacher öga mot öga med två män. Deras osäkrade automatpistoler hölls lågt och stadigt riktade mot honom. Han hör ett eko ur sitt förflutna. Han hade gott om förflutet, och ekot kom från den värsta biten.

Den här som de flesta av Lee Childs böcker om Jack Reacher. Spännande med ett väldigt högt tempo. Handlingen är spektakulär och det skriker actionfilm om den.

Nu har ju den första filmen gjorts - med Tom Cruise i huvudrollen. Tom Cruise i all ära men han är inte Jack Reacher. Nu har jag inte sett filmen och den är säkert spännande och bra men den viktigaste ingrediensen saknas. Den Jack Reacher som alla läsare målat upp för sig. En mycket lång man med breda axlar och långa armar som tack var sin kropp besegrat många fiender. Förutom detta är "min" Jack Reacher mer manlig än snygg.

2 kommentarer:

  1. En mycket lång man med breda axlar - nä, inte precis Tom Cruise, fniss. Jag har för övrigt inte läst något av Lee Child...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lee Child är ingen favoritförfattare men ibland är det skönt med böcker som är spännande, har ett högt tempo och man vet precis hur de kommer att sluta.

      Radera