lördag 21 september 2013

En orolig grav av Elly Griffiths

En bok man sträckläser...

Handling: En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Arthur och eftersom Ruth är specialist inom området gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.

Allt medan Ruth kartlägger Dans upptäckt börjar omgivningen bete sig misstänkt. Det står klart att starka krafter inom universitetsvärlden vill undanhålla något från offentlighetens ljus.


Jag brukar alltid störa mig på att Ruth blir personligt indragen i alla fall och allt som oftast utsätts för fara på något sätt. Här framgår det redan av handlingen att det med stor sannolikhet blir personligt. Men eftersom Ruth Galloway ändå är en stor favorit så är det bara att läsa på. Att Dan, den före detta studiekamraten dessutom bodde i Nelsons gamla hemtrakter väljer jag också att ignorera...

Jag älskar annars att läsa om Ruth Galloway, Cathbad och Nelson. Ruth Galloway för att hon tillåts vara mänsklig och lite kantig, Cathbad med sina druidkunskaper och sitt speciella sätt samt Nelson som inte kan komma ifrån sina dubbla lojaliteter mot kvinnorna och sina barn. Utan dessa tre skulle en hel del dynamik försvinna.

I den här boken nämns även Ruths ålder och jag hann tänka att hon är lite äldre än mig innan jag insåg att vi väldigt snart är jämngamla. Det är lite svårt att inse att åren går och de går så fort.

Som alltid längtar jag redan efter nästa bok i serien. Den här lånades som e-bok via biblioteket.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen Elly Griffiths böcker! Själv har jag både denna och föregående olästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du mycket att se fram emot :-).

      Radera