torsdag 26 maj 2016

Kommande böcker i juni

Inför semestern verkar det komma en del läsvärda böcker. Det värsta är att jag borde läsa hyllvärmare istället.

Den här boken kan nog passa mig:

Jag är här av Clélie Avit
Printz Publishing

Efter en svår fallolycka i Alperna har Elsa hamnat i koma. Hennes familj och läkare har efter månader av väntan gett upp hoppet på att återuppliva henne och står nu inför beslutet att stänga av maskinerna som håller henne vid liv. Vad de inte vet är att Elsa sedan kort tid återfått delar av medvetandet och kan höra allt som sägs runt hennes säng. 

På samma sjukhus befinner sig Thibault för att besöka sin bror. Hans liv är i kaos och när han letar efter ett tyst rum att andas ut i hamnar han hos Elsa. Något med henne fångar Thibault, och han börjar besöka henne regelbundet. Ju mer han får veta genom hennes familj och vänner, desto starkare blir Thibaults känslor. När han pratar med henne är det dessutom som att hon hör varje ord han säger. Men hur ska de någonsin kunna nå varandra på riktigt, och vad händer när Elsas familj inte orkar vänta längre? 


____________________________________________

En bok som är kopplad till matlagning är sällan fel.

Mat och kärlek i Minnesota av J. Ryan Stradal
Printz Publishing

När Lars Thorvalds fru Cynthia förälskar sig i vinets magi liksom en snygg sommelier lämnas Lars att ensam uppfostra deras lilla dotter, Eva. Lars är fast besluten att föra vidare sin kärlek till matlagning till dottern, och under sina barndomsår kommer Eva att experimentera med allt från heta chilifrukter till ädla tomater. 
Hennes matintresse och välutvecklade smaklökar tar henne med tiden till de finaste restaurangköken där de mest framstående krögarna tar henne under sina vingar. Det dröjer inte länge förrän Eva är en av kökshimlens starkast lysande stjärnor. 
____________________________________________


Här kommer Anne Holt med en ny bok om Hanne Wilhelmsen. Jag tror dessvärre att jag inte läst alla böcker i den serien men den kan ändå vara intressant. Vissa av Anne Holts böcker har jag verkligen uppskattat medan vissa inte fallit mig i smaken.

Offline av Anne Holt
Piratförlaget

Hanne Wilhelmsen får oväntat besök av sin gamle kollega Billy T som är djupt bekymrad över sin son. Just då skakas de omgivande kvarteren av en explosion. En islamisk samlingslokal har sprängts och tjugotre människor mist livet.Jihadister säger sig stå bakom och skräcken hos Oslos invånare ökar för varje vecka som går, utan att polisen kommer närmare gärningsmännen. De verkar helt enkelt inte existera, vare sig i verkligheten eller på nätet.
Hanne Wilhelmsen ser samband mellan dåtid och nutid och insikterna skrämmer henne. Men de har bara sett början. Något ännu värre är på väg att hända.Offline är en intensiv spänningsroman om främlingsfientlighet och extremism.____________________________________________

Jean Kwoks Nästan hemma var länge en av mina hyllvärmare. Och nu kommer en ny bok som kanske kan vara något.

Mambo i Chinatown av Jean Kwok
Bazar Förlag

Tjugotvååriga Charlie Wong växte upp i New Yorks Chinatown som den äldsta dottern till en ballerina från Peking och en nudelmakare. Trots att hon fötts i USA har hon levt hela sitt liv enbart i dessa kvarter. Nu i vuxen ålder lever hon i samma lilla lägenhet med sin änkling till far och sin elvaåriga syster, och vantrivs med sitt jobb som diskare. När hon börjar jobba som receptionist på en dansstudio får hon tillträde till en värld hon hittills knappt förstått existerar, och den klumpiga Charlie visar sig ha ärvt sin döda mors danstalang. Charlie blommar ut, långt från sin fars traditionella österländska regler. Men så blir hennes lillasyster sjuk kommer Charlie kunna rädda sin syster utan att behöva offra sin nya värld och identitet?
____________________________________________

Jag älskar Jussi Adler-Olsens böcker om Avdelning Q. Nu verkar den här ha en helt annan stil så jag får se om jag tar mig an den snabbt eller avvaktar vad folk tycker.

Washingtondekretet av Jussi Adler-Olsen
Albert Bonniers Förlag

Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

Doggie är i chocktillstånd - inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.____________________________________________


8 kommentarer:

 1. Mambo i Chinatown ser jag fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också att den verkar bra.

   Radera
 2. Det var flera som verka bra. De som locka mest är Mat och kärlek i Minnesota och Mambo i Chinatown. Mat och dans är ju fantastiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att Mat och kärlek skulle kunna vara något för dig. ;-)

   Radera
 3. Anne Holts böcker kan verkligen vara av skiftande... tycka-om-faktor. Är också lite nyfiken på den här nya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa har blivit riktiga favoriter och vissa har varit besvikelser.

   Radera
 4. Mat och kärlek i Minnesota lockar mig mest. Den ska jag försöka komma ihåg! Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god! Jag lockas också väldigt mycket av den.

   Radera