fredag 3 februari 2017

Bokbloggsjerka 3 - 6 februari

Annika har kört igång jerkan igen och jag hakar på den här veckan.

Helgens fråga lyder: Finns det några författare som du har ”tappat bort” under din läsarbana?

Jag scrollade igenom min lista på böcker som jag har på bloggen. Det finns ett antal författare där som jag övergivit medvetet. Eller i alla fall bokserier som t.ex två gotlandsdeckarserier av dels Anna Jansson och dels Mari Jungstedt. Däremot har jag läst helt andra böcker av författarna efteråt. Den enda författaren som jag kommer på att jag glömmer bort i nutid då och då är Ingrid Hedström och hennes Villette-serie. Den läser jag gärna vidare på ett tag till. Den hamnar bara inte överst på listan.

Sen finns det många författare från när jag var yngre som jag glömt bort trots att jag tyckte om dem. Giles Blunt som Annika nämnde var en av dem. Desmond Bagley, Alistair MacLean och Clive Cussler är några andra. Men nu har också min smak ändrats sen dess. Men jag kan känna att Lee Child stöttar de gånger jag är sugen på något hjälte som klarar det mesta.

14 kommentarer:

 1. Giles Blunt hade jag med hos mig också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många verkar gilla Giles Blunt här men man hör väldigt lite om honom. Det är kanske det som gör att vi glömmer bort honom.

   Radera
 2. Ingrid Hedström har jag inte börjat läsa än, detsamma gäller Giles Blunt :) Clive Cussler har jag faktiskt valt bort medvetet, de senaste böckerna jag läste av honom var så dåliga att jag bara inte orkade mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att jag inte längre skulle gilla Clive Cussler :). Det är nog därför jag inte återupptagit honom.

   Radera
 3. Giles Blunt har jag läst mycket av, men tror nästan att jag läst allt han skrivit som kommit ut på svenska. Ingrid Hedström läste jag en bok av men inte mer. Ens lässmak kan ju också förändras som du säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet verkar ju vara att de nyare av Giles Blunt inte har översatts. Men de kanske kommer. Min lässmak har definitivt ändras med åren när livet ser annorlunda ut mot för tjugo år sedan t.ex.

   Radera
 4. Anna Jansson är den enda jag känner till och har läst något av, med blandade omdömen, både bra och mindre bra. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är ingen favorit. Men vissa böcker är ändå helt ok.

   Radera
 5. Jag var dum nog att börja med den andra boken om Villette, och har aldrig kommit mig för att läsa den första än :)

  SvaraRadera
 6. Och jag har inte läst en enda av Anna Jansson, men tänkte läsa den nya bok som kommer i vår. Vi får se om det var ett dumt beslut ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har läst någon bok av Jungstedt och Jansson men känner inte direkt för att läsa fler. Just deckar-serier har jag lite svårt för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar en hel del deckarserier men läser gärna rätt blandat ändå.

   Radera