onsdag 5 augusti 2020

Nattsångaren av Johanna Mo

Första delen i Ölandsmorden!

Handling: När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma.

15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare. Hannas förflutna definierar henne som människa och polis, hon är en överlevare som vi kommer att vilja följa i många böcker.

Uppläsare: Marie Richardson

Hanna Duncker flyttar tillbaka från Stockholm till Öland efter att hennes pappa dött. Hon har sagt upp sig som polis i Stockholm och istället fått jobb i Kalmar. Hon känns som en väldigt ensam person och genom att flytta tillbaka till Öland verkar hon på något sätt vilja göra upp med sitt förflutna. Vad som har hänt får vi veta allt eftersom. Eller i alla fall vad som verkar ha skett.

Redan första dagen dras Hanna in i ett mord som hon åker ut på med en av sina nya kollegor. Ett mord på en tonåring som visar sig vara hennes gamla bästis son. Egentligen är det väl tveksamt till om Hanna borde få jobba med det här fallet men eftersom hon varit borta så länge så får hon vara med. Hanna själv känns å ena sidan som en duktig och driven polis men väldigt känslomässigt instabil. I synnerhet när hennes bakgrund nämns. Jag har svårt att se att någon som är som Hanna faktiskt lyckas bli polis med sin bakgrund som är så obearbetad och utan något nätverk runt sig. Men samtidigt ser jag fram emot att se henne utvecklas eftersom jag räknar med att hon kommer reda i sin bakgrund allt mer. Och kanske även känna att hon är duger oavsett.

Jag gillar att det här blir lite av en pusseldeckare och att det finns flera potentiella mördare. Och att poliserna löser det genom förhör och att kolla kameror och mobiler. Det på ett sätt som jag gissar kan stämma rätt bra med verkligheten.

Någon som också tillför något är hennes olika kollegor och jag ser fram emot kommande böcker där det säkert händer mycket positivt men även lite negativt.

Mitt betyg slutar på 3.5 av 5. Det var Hannas instabilitet som drog ner trovärdigheten lite för mycket för mig. Men jag känner att serien har stor potential och jag ser fram emot kommande böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar