onsdag 27 januari 2021

Kommande böcker i februari 2021

Den här månaden hittade jag verkligen inte många böcker. Jag har så svårt att förstå vad som gör att det blir så olika vissa månader.

Först ut är en bok som verkar vara lite av en mysbok med tanke på hur framsidan ser ut.

Ärlighetsprojektet av Clare Pooley

Printz

Utgivningsdatum: 2021-02-22

Sex främlingar med en sak gemensam: deras liv är inte alltid vad det ser ut att vara. Vad skulle hända om de sa sanningen istället?

Julian Jessop är trött på att dölja den djupa ensamhet han känner. Så han påbörjar Ärlighetsprojektet - en liten grön anteckningsbok som innehåller sanningen om hans liv. Julian lämnar anteckningsboken på ett bord på sitt favoritkafé, men han skulle inte ha kunnat tro att ägaren Monica skulle söka upp honom efter att ha hittat den. Eller att hon skulle bli inspirerad att skriva ner sin egen historia efter hans.

Ingen av dem anar att dessa små handlingar av ärlighet kommer att påverka alla som hittar anteckningsboken och förändra deras liv totalt.

Ärlighetsprojektet är Pooleys debutroman och är inspirerad av hennes egna erfarenheter av att visa vad som finns bakom fasaden i ett utåt sett perfekt liv. Den har sålts till ett tjugotal länder.  
Som alltid blir jag nyfiken på den här typen av böcker. Just gåtor är något som triggar mig.

Hemligheten på Seaview Cottage av Emily Gunnis

Printz

Utgivningsdatum: 2021-02-24

Ny historisk bladvändare av författaren till succédebuten Flickan i brevet.

1960: Trettonåriga Rebecca lever i skräck för sin faders ilska. Samma natt som en storm drar in från havet hör hon hur någon knackar på nedervåningen i Seaview Cottage och hur en diskussion följer. När polisen senare kommer är båda föräldrarna döda och besökaren försvunnen. Men ingen tror på Rebeccas berättelse.

2014: Journalisten Iris får i uppdrag att skriva om en kvinna som rymt med sitt nyfödda (och sjuka) barn från sjukhuset. Spåren leder förvånande nog Iris till hennes mammas barndomshem: Seaview Cottage. Och historien som börjar nystas upp har varit begravd länge ... 

 


Tvärt emot många andra fångades jag inte av Ragnar Jónassons förra serie om Hulda Hermannsdóttir där jag bara läste första boken. Men jag ger honom gärna en ny chans.

Snöblind av Ragnar Jónasson

Modernista

Utgivningsdatum: 2021-02-25

I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död. 


Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.

 

2 kommentarer:

  1. Ärlighetsprojektet måste jag ha missat, den låter intressant. De andra två har vi ju samma 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker också att den känns intressant.

      Radera