torsdag 27 maj 2021

Rich Peoples Problems av Kevin Kwan

Tredje och sista delen om Rachel och Nick!

Efter att ha läst ut andra boken var jag bara tvungen att läsa den sista och avslutande delen i serien. Så det blev att köpa den som e-bok och läsa den på min Ipad eftersom jag inte vill vänta. 

Nicholas Youngs farmor ligger för döden när boken börjar. Och släkten tar sig till Tyersell Park från alla världens hörn för att vaka eller snarare bevaka sina intressen. Även Nick tar sig till Singapore för att trots att få säga ett sista farväl till sin farmor vilket visar sig inte bli lika enkelt som han trodde. Astrid försöker också finnas där men hon har en hel del egna saker som hon försöker balansera på bästa sätt. Men det lyckas inte alltid och hon måste verkligen fundera över hur hon ska leva sitt liv. Och för vem. Nicks kusin Eddie är den som står för humorn eller snarare det tragikomiska i boken och hans förhoppningar om vad som kommer ske när gamla Su Yi inte längre finns. 

Vi får även följa Kitty Pong eller snarare Kitty Bing som kämpar för att bli erkänd. Men med en bonusdotter som Colette som vi fick lära känna i förra boken blir det inte så enkelt. Jag tycker att det blir lite väl mycket av Kitty i boken men slutet gör att jag förlåter författaren för det.

Sett utifrån den här boken så blir man knappast lycklig av att vara sjukt rik. Däremot kan det vara väldigt roande att läsa om alla intriger och där man såklart hejar på de som faktiskt har lite vett och är sympatiska. 

Jag kommer sakna den här galna släkten nu när serien är slut. På många sätt är den som en såpa men eftersom det handlar om böcker istället för en tv-serie blir det ett mycket snabbare tempo. Det kan vara lite tungt med alla olika personer och namn - som alla Su Yi:s döttrar till exempel. Och alla sidohistorier. Men det mest knyts ihop på ett bra sätt på slutet av varje bok. 

Jag är även glad att de fick mig att välja att läsa lite på engelska vilket kändes bra.

Betyg 4 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar