måndag 31 maj 2021

Den saknade systern av Lucinda Riley

Den efterlängtade sjunde delen!

Handling: De söker över hela världen för att finna henne.

De sex adoptivsystrarna D"Aplièse har alla varit ute på en osannolik resa då de sökt och funnit sina rötter. Men en fråga kvarstår: vem är deras sjunde syster och var finns hon?

De har bara en ledtråd - en bild av en stjärnformad smaragdring. Jakten på den sjunde systern kommer att föra dem över hela världen - från Nya Zeeland till Kanada, England, Frankrike och Irland.

Sakta men säkert avslöjas en historia om kärlek, styrka, svek och uppoffringar som inleddes för nästan 100 år sedan, då andra modiga unga kvinnor riskerade allt för att förändra världen de levde i.

Den här boken förbeställde jag så jag äntligen skulle få veta vem den sjunde systern var så fort det bara gick. Och den kom verkligen på utgivningsdagen vilket var jättehärligt. Dessutom slukade jag boken under en helg. 

I den här boken får vi återse alla de sex systrarna som en efter en blir indragna i jakten på den sjunde systern. En ledtråd leder dem till Nya Zeeland där en ung kvinna (Mary-Kate) bor med sin mamma Merry och bror Jack. Och den stora frågan är om Mary-Kate kan vara den sjunde systern?  

Systrarna gör sitt bästa att leta efter sanningen vilket är allt annat än enkelt. Parallellt med sökandet får återigen ta del av en historisk berättelse som lär oss om vår världs historia. Den här gången hade jag extra svårt att komma in i den. Mycket för att jag trodde att det skulle hända mycket värre saker än vad det gjorde. Eller det hände såklart mycket saker som inte var bra, men det gjorde inte så ont i hjärtat som jag var rädd för. Och när jag väl även kom in i den historiska delen så löpte det på bra.

Jag uppskattar verkligen att vi fick vara med alla sex systrar. Men samtidigt blev nutidsdelen rätt splittrad när den handlade om så många personer. Dels de sex systrarna men även ytterligare ett antal personers som ingår i nutidshistorien. Därför blev det lite snopet när boken plötsligt tog slut precis inför kryssningen. Och vi får vänta till den sista(?) delen som förväntas komma runt hösten 2022. 

Betyg 4- av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar