fredag 28 januari 2022

Kommande böcker i februari 2022

Februari hade inte många nyheter men några böcker lockar ändå lite extra.

Först ut är en italiensk-amerikansk författare. 

Främlingar jag känner av Claudia Durastanti

Wahlström & Widstrand

Utgivningsdatum: 2022-02-07

Antal sidor: 280

Alla familjer har sin egen mytologi, men i den här stämmer inte berättelserna överens. Claudias mamma säger att hon och Claudias pappa träffades när hon räddade honom från att hoppa från en bro. Pappan menar att det var när han räddade mamman från att bli rånad. En sak har föräldrarna gemensamt, de är döva, men annars kunde de inte vara mer olika. Teckenspråk bryr de sig inte om att lära sig så kommunikationen bli minst sagt kaotisk. Splittrad mellan USA och Syditalien växer Claudia upp, kluven på alla sätt, och längtar efter en frihet hon inte vet om den existerar. Bara böckerna och en omtumlande kärlekshistoria kan hjälpa henne att skapa sin egen historia.


Här kommer också den femte boken i serien om Doggerland. Jag håller precis på med den fjärde så det känns väldigt passande.

Fallvind av Maria Adolfssn

Wahlström & Widstrand

Utgivningsdatum: 2022-02-08

Antal sidor: 320

Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker.

Karen Eiken Hornby är föräldraledig och inte alls nöjd med att behöva återgå i tjänst. Särskilt inte för att arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som inte vill berätta varför hon sagt upp sig. Snart börjar de dock misstänka en koppling mellan dödsfallen. Frågan är om fler står på tur och varför någon bevakar Karen.

 


Här kommer en ny roman av Liane Moriarty vars böcker ofta verkar vara tänkvärda.

Äpplet faller inte av Liane Moriarty

Albert Bonniers Förlag

Utgivningsdatum: 2022-02-09

Antal sidor: 544

Alla känner till familjen Delaney. Och den här hösten pratar hela stan om dem. Stan och Joy har setts som det perfekta paret: 50 år som gifta, ett team såväl på tennisplanen som i familjeföretaget. Är deras lyckliga äktenskap bara en fasad? Vem är egentligen Savannah, kvinnan som Stan och Joy tagit under sina vingar? Och varför tvekar deras fyra vuxna barn att anmäla till polisen att Joy är försvunnen?
 


Något i den här boken väcker verkligen mitt intresse. Kanske är det den sparsmakade framsidan?

Städerskan av Nita Prose

Albert Bonniers Förlag

Utgivningsdatum: 2022-02-22

Antal sidor: 350

Molly arbetar som städerska på det anrika Regency Hotell. Hon är exceptionell på sitt jobb, men har desto svårare i kontakten med andra människor. Mollys kära mormor har nyss gått bort, dessutom lyckades en så kallad pojkvän lura av Molly och mormor alla deras sparpengar. Så Molly mår inte speciellt bra, verkligen inte. När Molly ska städa i affärsmannen Charles Blacks svit hittar hon honom död i sängen...

Städerskan är en charmig spänningsroman med en udda hjältinna man lätt tar till sitt hjärta. 

 


Jag är ju egentligen mättad på böcker som utspelar sig runt andra världskriget. Men så kommer det såklart en här med en bibliotekskoppling.

Hemligheternas bibliotek av Janet Skeslien Charles

Printz

Utgivningsdatum: 2022-02-23

Antal sidor: 382

Paris 1939: Den unga och ambitiösa Odile Souchet har allt man kan önska sig: en stilig polis till fästman och ett drömjobb på det amerikanska biblioteket i Paris. Men när nazisterna marscherar in i Paris förändras allt. Tillsammans med de andra bibliotekarierna ansluter hon sig till motståndsrörelsen, beväpnade med det starkaste och mest hotfulla vapnet av alla: böcker. Men när kriget äntligen är över är det inte friheten som väntar Odile, utan ett oförlåtligt svek.

Montana 1983: Tonåriga Lily lever ett ensamt liv efter att hennes mamma gått bort. Men när hon lär känna den ensamma gamla damen i grannhuset förändras hennes tillvaro. De delar båda en kärlek till språk och en längtan efter något annat. Ju mer Lily får reda på om sin grannes mystiska förflutna, desto mer inser hon att de har mycket mer gemensamt än hon någonsin kunnat anat.


Här kommer till slut en ny bok av Malin Persson Giolito.

I dina händer av Malin Persson Giolito

Wahlström & Widstrand

Utgivningsdatum: 2022-02-28

Antal sidor: 350

I Våringe är det lätt att dö, men jävligt svårt att leva.

Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas 14-åriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget - ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vem tar ansvar för att det aldrig händer igen? 

 

2 kommentarer:

  1. Jag är egentligen väldigt nyfiken på Liane Moriarty, men jag har än så länge inte läst något alls av henne. Hennes första(?) finns på läsplattan och jag tänkte väl att jag borde läsa den först innan jag skaffar fler 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har läst en av henne än så länge som var bra. Men den var rätt hypad då vilket gjorde att mitt betyg nog blev lite lägre just på grund av det.

      Radera